Meezeilen Kroatië – Een jachtcharter voor de kust van Dalmatië biedt het beste van Kroatië

Meezeilen Kroatië – Een jachtcharter voor de kust van Dalmatië biedt het beste van Kroatië

Meezeilen KroatiëHet huren van een jachtcharter en wat tijd doorbrengen met het verkennen van de Kroatische en Dalmatische kustlijn kan de ideale zeilvakantie zijn, of u nu met kinderen, vrienden of met z’n tweetjes reist. Deze idyllische plek in de Adriatische Zee heeft zowel een rijke cultuur en geschiedenis als prachtige schilderachtige landschappen – alles wat u maar kunt wensen tijdens een excursie op de golven. Meezeilen Kroatië ?

Als u van plan bent om te zeilen, heeft Kroatië echt zoveel te bieden. Het land heeft een lange geschiedenis en veel van de overblijfselen die honderden jaren geleden stonden, zijn nog steeds te vinden in de dorpen en steden. Het geniet ook van een bruisend nachtleven; er zijn echter ook genoeg plaatsen om te ontsnappen aan het lawaai van de drukte als u op zoek bent naar rust en stilte. Meezeilen Kroatië ?

Met zoveel aanbod, kan het zijn dat u moeite heeft om te beslissen waar u uw jacht precies wilt charteren. Een populaire bestemming is Dubrovnik – bij velen bekend als de parel van de Adriatische Zee!

Een van de grootste attracties van deze opwindende ommuurde stad is de oude binnenstad, die is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Je vindt hier zoveel interessante overblijfselen dat je misschien een paar dagen wilt doorbrengen voordat je aan je zeilavontuur begint. Meezeilen Kroatië ?

Meezeilen KroatiëDe oude binnenstad zelf – die ook bekend staat als Placa Stradun – is het ontdekken waard, want de smalle straatjes zijn allemaal bekleed met oude huizen die in barokstijl zijn gebouwd. Er zijn verschillende andere plaatsen die je moet bezoeken als architectuur een bijzondere passie van je is, waaronder de klokkentoren – waar bronzen beelden op de klok slaan om het uur te markeren – en de gotische renaissance-weelde van Sponza Palace. Je kunt ook meer leren over de geschiedenis van de stad in het museum dat is gevestigd in Rector’s Palace.

Voordat je gaat zeilen, moet je een aantal van de beste uitzichten op Dubrovnik ervaren door langs de muren te wandelen. Je kunt ook naar het strand van Lapad gaan als je wilt ontspannen op het witte zand in de schaduw van de bomen, terwijl je hier ook tal van plekken vindt om te eten of wat te drinken – zorg ervoor dat je wat van de heerlijke zeevruchten probeert. En voorafgaand aan uw reis kunt u de jachthaven bezoeken om voorzieningen aan te leggen.

Zeilend op uw jachtcharter vindt u verschillende prachtige eilanden die wachten om ontdekt te worden, allemaal in verschillende vormen en maten. Het kalkstenen eiland Bisevo is een plek waar je het anker wilt laten vallen, zodat je de fascinerende blauwe grot per boot kunt bezoeken of het prachtige onderwaterleven kunt bekijken met een plekje om te snorkelen – een populaire hobby langs de Dalmatische kust. Op het droge kun je naar de ruïnes van het oude klooster gaan. Meezeilen Kroatië ?

Er zijn zoveel andere eilanden die wachten om ontdekt te worden als je deze route kiest, je hebt misschien niet eens tijd om ze allemaal te bezoeken terwijl je je door de constante wind laat leiden.

Meezeilen Kroatië ?Als zeilen op de golven rond prachtige en verlaten eilanden klinkt als uw idee van een perfecte vakantie, dan kunt u wegvaren vanuit Pula – verder naar het noorden langs de kust. Deze stad is ook rijk aan historische bezienswaardigheden, waaronder een van de grootste amfitheaters ter wereld en een stadsplein dat staat op de plek van een oud Romeins forum.

Meezeilen KroatiëVoor de kust vind je een groep prachtige eilanden bekend als Brijuni. Nogmaals, dit is een geweldige plek als je van snorkelen houdt, terwijl je misschien ook roofvogels boven je ziet cirkelen. Navigeren over de verlaten eilanden Krk, Cres, Losinj, Rab en Silba kan een ontspannende ervaring zijn, waardoor u eenvoudig van het uitzicht kunt genieten. Je zult echter ook veel bruisende kustplaatsen tegenkomen op je reis, waar je terug kunt gaan naar het droge en voorraad kunt inslaan of kunt genieten van de heerlijke keuken.

Als u een pauze wilt die rustig zeilen rond een prachtige kustlijn combineert met haltes in levendige steden, dan kunt u vanuit Kremik perfect voor u zijn. Door uzelf in het Midden-Dalmatische vaargebied te plaatsen, bent u op de ideale plek voor het navigeren door de kalme wateren rond Split, Hvar, Brac, Korcula en het Kornati National Park.

Hier kunt u uw dagen doorbrengen met wandelen, watervallen bezoeken of bergen beklimmen. Als alternatief kunt u stoppen bij een van de vele schilderachtige havensteden voor een hapje eten of verkleden en naar een van de kosmopolitische bars of nachtclubs gaan voor een leuk avondje uit.

Kroatië heeft gewoon zoveel te bieden dat u hier zeker snel weer een jacht wilt charteren.

Sunsail is een gespecialiseerd bareboat jachtcharter . Als u een jachtcharter plant, kunnen mediterrane bestemmingen zoals de Dalmatische kustlijn perfect zijn. Meezeilen Kroatië ?

Als u een jachtcharter kiest, is Kroatië zeker het overwegen waard – hier kunt u historische steden, afgelegen stranden verkennen en genieten van een rustige dag zeilen Kroatië biedt echt voor iedereen.

Meezeilen Kroatië ? Telefoon: +31 43 609 05 77