Boothuur Kroatië

Boothuur Kroatië, geniet van een boot huren in Kroatië

Boothuur Kroatië

Kroatië is een van die plaatsen die u zelf moet zien om de hype eromheen te geloven. Vanwege zijn ligging en zijn geschiedenis is Kroatië een van de laatste plaatsen die nog niet is getransformeerd door jarenlang massa toerisme, en maakt het tot de beste bestemming om de echte Middellandse Zee te ervaren. De beste manier om dit te bereiken is om een boot te charteren en van noord naar zuid langs de kust te gaan.

Boothuur Kroatië langs 1778 km aan kustlijn

Al met al is er 1778 km aan kustlijn, dus het is een understatement te zeggen dat er genoeg te varen is in een week. Aangezien de mooiste steden van het land aan het water liggen, steden zoals Dubrovnik, Split, Biograd, Pula of Zadar, heeft u veel te zien en te doen tijdens uw reis. Er is veel geschiedenis langs de kust te vinden, en de steden zullen niet teleurstellen.

Als u de echte aantrekkingskracht van het varen in Kroatië wilt ontdekken, stuur dan uw boot langs de kust naar regio’s zoals Istrië, het grootste schiereiland in de Adriatische Zee, de Kvarner Baai, waar enkele van de belangrijkste historische centra van de Adriatische Zee liggen. Regio’s die ook aantrekkelijke vakantieoorden zijn, prachtige eilanden zoals Krk, Cres, Mali Losinj of de regio Dalmatië, waaronder de geprezen Kornati-archipel, een waar zeilparadijs!
Boothuur Kroatië om te genieten

De reden waarom zoveel mensen naar Kroatië komen om te genieten van een rondje zeilen, is omdat Kroatië een van de beste jachtcharterlocaties in de Middellandse Zee is, met perfecte omstandigheden met kalm water, veel zon, voorspelbare winden, veel ankerbaaien en een heel mooi landschap, waarvan het grootste deel nog puur is.

De lokale infrastructuur bestaat uit meer dan 16000 ligplaatsen op het water en nog eens 5500 op de wal. De jachthavens in Kroatië zijn talrijk en in het algemeen niet ouder dan 30 jaar, wat betekent dat ze up-to-date diensten aanbieden en een goede voorzieningen hebben, behalve dat ze zich bevinden in rustige baaien beschermd tegen open water.

Als u geen jachthaven tegenkomt, kunt u altijd een anker laten vallen in een van de pittoreske baaien. De meeste jachthavens liggen echter in een varend gebied van elkaar, vaak niet meer dan 10 zeemijl, dus dat betekent dat de schipper niet over lange afstanden hoeft te zeilen voordat hij een nachtbestemming heeft bereikt.

Om het hoogste niveau van kwaliteit en professionaliteit te garanderen, hebben de lokale jachthavens de handen in elkaar geslagen om de ACI (Adriatic Croatia International) -organisatie te vormen die het zeilen in Kroatië bevordert door regatta’s te organiseren en samen te werken met soortgelijke Duitse en Sloveense organisaties.

Boothuur Kroatië, geniet uw vakantie met een boot huren in Kroatië

Voor iedereen die op zoek is naar een ontspannende vaarvakantie ver weg van de drukte die samenkomt op de stranden in de zomer over de hele Middellandse Zee, is Kroatië de beste keuze! Dus boek een jacht en begin de Adriatische Zee te verkennen zoals het bedoeld was.
Voor meer informatie over de beste deals over boothuur Kroatië, Bel +31-436090577