Reviews Euro-Yachtcharter

Segeltip Kroatien

★★★★★
5 5 1
Es war rundherum ein toller Segeltrip! Sehr gepflegtes Boot, super Betreuung an Bord! Jederzeit gerne wieder!

Zeilvakantie 2018

★★★★★
5 5 1
Snel en prettig en geduldig geholpen

Afspraken goed nagekomen

★★★★★
5 5 1
Vanaf het eerste contact werd er serieus meegedacht en alle afspraken nagekomen. Top!

al meerdere jaren goed geholpen

★★★★★
5 5 1
Wij hebben al een paar keer geboekt via EY. Het gaat snel, informeel en ook goed. Daarbij is de vaste klanten korting ook echte korting. Verheug me nu al op komende zomer.

Boeking 20-1-2018

★★★★★
5 5 1
Zeer correct en snel geholpen. Afspraken goed nagekomen. Absoluut aan te bevelen.

goed gevoel!

★★★★★
5 5 1
Een aantal avonden op internet rondgesurft en gekozen voor zeilvakantie met Euro-Yachtcharter; telkens snel antwoord, eerlijk over minder fijne zaken zoals liggeld in Kroatië, goede reviews, geen verborgen (boekingskosten) en eerlijke tarieven. Kortom een goed gevoel! Nog paar maandjes wachten 🙁

Weer terug in veilige haven

★★★★★
5 5 1
Beste Eric en Team, We zijn blij dat we weer bij jullie onze zeilvakantie 2018 hebben geboekt! Vorig jaar vreemd gegaan en voor € 100,- goedkoper bij jullie concurrent uit noorden van het land geboekt. Dat leek interessant maar daar kregen we toch niet de service die we altijd van jullie kregen, om het maar vriendelijk uit te drukken...Zware tegenvaller en het prijsverschil niet waard. Bedankt voor jullie topservice en alvast fijne feestdagen! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot juli 2018 om weer te gaan zeilen! Met vriendelijke groeten, Ernst en Judith van Loo

Leuke bijeenkomst! 19-11-2017.

★★★★★
5 5 1
Afgelopen zondag bij jullie op "de laatste kadeborrel van het jaar" geweest, wat leuk dat jullie dit doen complimenten! Ik vertelde ook zondag al aan Eric dat jullie alles zo goed regelen van de boeking van het jacht tot de vakantie ter plekke en zelfs nog op de laatste borrel van het jaar. We huren al 7 jaar zeiljachten en gelukkig hebben we vorig jaar via de familie van Beek jullie ontdekt, anders wisten we nu nog steeds niet beter..... Ga zo door, we zien elkaar weer deze zomer in Biograd! Groetjes Heleen, Rob, Merel, Beau en Tim.

Graag weer!

★★★★★
5 5 1
Beste Eric en organisatie, Even een kort mailtje. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het helpen realiseren van een fantastische vakantie. Alles was top geregeld. Volgende keer dat ik een zeilvakantie wil plannen zijn jullie de eerste waar ik aan denk. Vriendelijke groet, Jam-Willem Jansen

Geweldig vakantie in Kroatie

★★★★★
5 5 1
Hi Eric, Wij hebben genoten van onze prachtige zeilvakantie opd e Hanse 505 in Kroatië. Alles was top geregeld en wij hebben echt geen minpunten gehad! De schipper die jullie hadden geregeld was bovendien super en heeft er mede voor gezorgd dat wij een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Veel dank! Groet, Anneloes

Volgende keer weer een jong jacht.

★★★★☆
4 5 1
Prima vakantie gehad in Kroatie. Boot was splinternieuw en door de plaatselijke agent prima afgeleverd. Ook alles goed uitgelegd.

Week Kornati Eilanden

★★★★★
5 5 1
Top vakantie met een geweldige boot via Euro Yachtcharter.

Flottielje Kroatie 2 weken

★★★★★
5 5 1
We hebben 2 weken gezeild in Kroatie rond Biograd, de eerste week de Kornati eilanden en de 2e week de watervallen route. we hebben een geweldige reis gehad en perfecte begeleiding! De combinatie van vrijheid over dag om te gaan en staan waar je wilt en toch iemand achter de hand die de ligplaatsen regelt en klaar staat voor vragen is perfect! De voorbereiding via Euro-Yachtcharter verloopt soepel en er wordt super snel gereageerd op vragen. Ook de haven training in yrseke is een aanrader, als je nog niet veel ervaring hebt met manouvreren zorgt dit voor een ontspannen begin van de vakantie. wij gaan volgende keer absoluut weer met Euro-yachtcharter

weer een geweldige vakantie!!!

★★★★★
5 5 1
We hebben weer een geweldige week in Kroatië achter de rug. Een uitstekende boot kunnen huren en zeer ervaren en deskundige flotielje leiding. In alle opzichten top! Echt een aanrader!

Flottielje Kornati eilanden

★★★★★
5 5 1
Prima vakantie gehad, goede boot, goede begeleiding. Indien je graag zeilt dan niet kiezen voor de route waarbij je landinwaarts gaat om de (veel te druk bezochte) watervallen te bezoeken. Ligplaatsen prima geregeld.

Weekje Biograd en omgeving

★★★★★
5 5 1
De begeleiding en voorbereidende informatie vanuit Nederland was perfect geregeld. Na een wat chaotische check-in op zaterdag hebben we een week gevaren onder alle denkbare weersomstandigheden. Het was in het bijzonder te danken aan onze flottilje-leiders Frédéric en Francoise dat we van het begin tot aan het einde een geweldige week hebben gehad. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Vakantie Croatie

★★★★★
5 5 1
Wij hebben het echt super gehad. Mooie boot, aardige mensen, goed geregeld ook qua parkeren van de auto. Leuke leiding en goede tips voor onderweg

Bareboat, toch goed verzorgd!

★★★★★
5 5 1
Goed contact met Eric, vragen worden snel beantwoord. Lokale charter van hoge kwaliteit!

Flottielje 2017 kornati eilanden

★★★★★
5 5 1
Beste lezers , wij hebben twee super weken gehad via euro yacht-charter in croatie , was voor ons de eerste keer en gaan het zeker volgend jaar weer doen !! Een aanrader voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden ......

626324264

★★★★★
5 5 1
Hi Eric, de chartermaatschappij heeft een keurige boot geleverd. Overdracht was wel zeer gehaast (weinig uitleg). De Flotielje leiding heeft het prima gedaan. Zeer betrokken, behulpzaam en goed voorbereid. Ze kennen de mooie plekjes en hebben praktische tips daarnaast zijn het hele fijne mensen. Al met al een heerlijke, zorgeloze zeilweek gehad. M.vr.gr. Eric van Kleef

kroatie

★★★★☆
4 5 1
Super vakantie gehad, 2 dagen super gezeild goede wind, paar dagen gemotord, fijne boot Het reserveren van een Marina of aanleg plaats voor de nacht was wel een stress factor , dit zou beter geregeld kunnen moeten worden .

eerste keer zeilvakantie Kroatië

★★★★★
5 5 1
Kroatië is als zeilgebied goed bevallen. Deze vakantie was de eerste keer dat we charterden, en voor drie van de vijf opvarenden de eerste keer langer dan een dag aan boord van een zeilboot. We hebben een benauwde avond en nacht gehad, toen er een Bura werd voorspeld voor de nacht. In de haven van Vis, onze geplande bestemming, was het die middag erg hectisch, met elkaar tegensprekende havenmeesters, alle boeien bezet en veel schepen die elkaar in de weg zaten met ankeren. Na een mislukte ankerpoging besloten we naar Sveti Klement te varen en daar in een beschutte baai voor anker te gaan. Op die tocht sneuvelde een deel van het servies in golven van 1,5-2 meter. Een van de keukenkastjes sloot niet goed af, waardoor de deur kon openspringen. Dit ontdekten we dus helaas wat te laat. In de avond trok er een flinke onweersbui langs aan de andere kant van het eiland, maar boven ons konden we de sterren, de melkweg en diverse vallende sterren zien; de voorspelde wind van 40 knopen bleef gelukkig uit. De rest van de week hebben we weer heerlijk rustig aan gedaan, beetje rondzwemmen, stukje varen, weer wat zwemmen, in de avondzon op de boot zitten, en de volgende dag weer ;-). De chartermaatschappij was erg netjes; we hadden een vroege check-in geboekt maar door wat vliegtuigvertraging en een verlaat transitbusje kwamen we pas tegen 16:00u op de haven. De vroege check-in kosten hebben we niet hoeven te betalen (zonder dat we daar zelf over begonnen) en rond 17:00u was onze check-in, waardoor we alsnog rond 18:00u de haven uit konden varen. Bij terugkomst werd er niet moeilijk gedaan over het gesneuvelde servies (de man van de chartermaatschappij wist blijkbaar dat er iets mis wat met het keukenkastje, dat had hij ons alleen niet verteld). In de consternatie in Vis, tijdens een wat vervelende discussie met een schipper van een yachtweek-schip is een van de roerbladen achter een ankerketting blijven haken. Dat leverde wat verfschade/afgeschraapte anti-fouling op. Dit hebben we netjes gemeld bij de check-out en de duiker heeft ernaar gekeken. Ook daar deed de chartermaatschappij niet moeilijk over. Na afloop van de formele check-out kregen we zonder problemen de borg weer terug. Het schip was netjes schoon, voldoende uitgerust, met onder andere self inflatable life jackets aan boord in plaats van die harde oranje varianten. Een tweede lange lijn zou wel handig geweest zijn. Bij de verhuurder hebben we aangekaart dat glas en keramisch servies misschien wat minder handig is aan boord (we zijn heel lang bezig geweest met alle minuscule splintertjes achterhalen, alle vloerdelen zijn eruit geweest) ;-). De Oceanis 38 is een erg fijn schip om mee te varen, beide rolzeilen maken het zeilen hijsen, strijken en reven tot kinderspel. Tijdens het zeilen merk je goed of je zeilen goed getrimd staan, en daar wat mee spelen levert ook meteen resultaat op. Qua zeilomgeving en afstanden vond ik het zeker niet lastiger dan het IJsselmeer en Wad, misschien zelfs wel wat makkelijker. Waar ik het meeste 'last' van had waren de wat wazige weerberichten: ' kans op iets op sommige plekken van de centraal Adriatische zee' , elke dag zat er wel zo'n stuk in waar je niks mee kon. Het weerbericht van 19:00u werd niet vertaald, ook bijzonder. Ik was zelf veel slechter in staat het weer te voorspellen dan ik in Nederland gewend ben. De goede 3g verbindingen en de nieuwe roamingregels maakten het wel erg makkelijk om online bijvoorbeeld windguru te raadplegen. We vonden het allemaal zo'n leuke week dat we het zeker nog een keer gaan doen (alleen nog even bedenken wanneer). Bedankt voor jullie hulp bij de voorbereiding. Met vriendelijke groet, Bram, Liesbeth, Anne, Rosalien en Onno

Hele fijne vakantie

★★★★★
5 5 1
Via Euroyachtcharter in Sukosan Bavaria 33 van 10 jaar ous gehuurd. Prima boot, ziet er echt niet als 10 jaar oud uit. Grootzeil was wel een beetje klein, bovenste ca. 70 cm van de mast zat geen zeil, idem voor de rolfok, dit is beslist geen genua. Check-in jachteigenaar was prima, redelijk snel maar dat is logisch op die mega drukke wisseldagen. Echter boodschappen doen in jachthaven van Sukosan is wel een dingetje, hele kleine en dure winkel. Tip neem koffie filters en koffie mee, zijn slecht te verkrijgen. Tussen de haveningangen vanaf de weg zit een grote spar supermarkt welke wij pas bij ons vertrek zagen.... Gebied is erg mooi, het boek wat Eric adviseert over de baaien en zo is echt wel een must, zeker bij bareboat varen. Kortom een fijne vakantie

Voor de 7de keer Kroatie

★★★★★
5 5 1
Weer drie weken door gebracht op een zeiljacht in Kroatie, ik vrees dat we dit nog vele jaren zullen doen. Waarom? Een prachtig vaargebied met altijd land in zicht Vele mooie baaien Schoon water om te zwemmen en snorkelen Leuke kleine havens Leuke restaurantjes Aardige mensen Goed klimaat Goed verhuur bedrijf in NL Goed verhuur bedrijf in Split.

Kroatie 2017, Kastela

★★★★★
5 5 1
We hebben al een paar jaar geboekt via Euro-Yachtcharter en altijd goede service gekregen. Ook dit jaar een prima (2017) zeiljacht gehuurd en een heerlijke week gehad met mooi weer en redelijke wind. Nu vanuit Kastela bij Split, prima bereikbaar en goede faciliteiten. De locale agent was goed georganiseerd en behulpzaam, ook bij het boeken van een plaats in een van de havens die we wilden bezoeken. De havens in het gebied rond Split beginnen wel vol te lopen, dus goed voorbereiden van je trip en ook baaien om te ankeren uitzoeken is wel noodzaak.

Dhr

★★★★★
5 5 1
Hallo Eric, wij hebben een leuke en gezellige zeiltour ervaren.! Wellicht een volgende toer iets meer Bora! Groetjes groep Eleveld!

Zeilreis kroatie

★★★★★
5 5 1
Wij hebben twee boten gehuurd in trogir, Kroatië, via euro yachtcharter. Alles was top geregeld. De service en behulpzaamheid van de organisatie van euro yachtcharter was erg fijn. Daarbij kreeg je snel antwoord op je vragen. Ik kan absoluut aanraden via hun te huren.

fijne zeilvakantie

★★★★★
5 5 1
Dag Eric, Wij hebben opnieuw een uitstekende vakantie gehad. Betina Marina is een geweldige haven. Goede zorg en contact met de persoon daar gehad. Stond open voor overleg. Wij wilden donderdag avond uitchecken, geen enkel probleem. Duiker kwam speciaal voor ons dag eerder en heeft de zaak gecontroleerd voor een zeer bescheiden vergoeding ( 200 kuna) Zeer plezierig schip. Groeten, Bert van der Kolk

Zeilen met schipper in flottielje

★★★★★
5 5 1
Hallo Eric, Wij hebben het erg naar onze zin gehad. Was top! Schipper ging heel goed. Hij is erg professioneel en weet op de boot ook afstand te houden. De flottielje leider, Romke, heeft Marin ook vaak kunnen raadplegen, hij spreekt de taal. De groep was erg gezellig. Was dus gewoon erg geslaagd! Bedankt! Groetjes Anneke

Zeilen met schipper zomer 2016

★★★★★
5 5 1
Hallo Eric Ik wou je even laten weten dat wij heel tevreden waren over onze zeilvakantie. De boot was fantastisch, vooral het zonnedek werd erg gewaardeerd. We waren ook erg tevreden over onze skipper, Lina. Ze kon niet enkel goed zeilen, maar was ook aangenaam gezelschap. Bedankt ook aan jullie voor jullie snelle en goede service. Groeten Tom

Terugblik Flottieljezeilen aug. 2016

★★★★☆
4 5 1
Hallo, Wij hebben erg genoten van onze zeilreis, en zullen jullie zeker aanraden bij andere geïnteresseerden. met vriendelijke groeten, Reinier van der Steege Margriet Visser Tom & Jelle

heerlijke zeilvakantie

★★★★☆
4 5 1
Voor onze eerste zeilvakantie kozen we om mee te zeilen in de flottielje in Kroatië. Alles was goed geregeld . De begeleiding door Francoise en Frederic verliep super. Dankzij hun zeilervaring konden we genieten van boeiende zeiltochten en legden we aan op prachtige en veilige plekken. Een geslaagd avontuur dus ! Onze kinderen kijken al uit naar de volgende zeilvakantie.

Bedankt

★★★★★
5 5 1
Goed geadviseerd door euro-yachtcharter, nette prijs, geen gedoe met de bootverhuurder. Veilig geholpen door de schipper en fijn dat de ligplaatsen altijd gereserveerd waren. Heerlijke vakantie gehad! Bedankt

Top geregeld!

★★★★☆
4 5 1
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Alles was prima geregeld.

zeil-vakantie

★★★★★
5 5 1
Via euro-yacht een zeer goed zeiljacht gehuurd. Hanze 325, bouwjaar 2013, was in zeer goede staat. Locale organisatie op zaterdag/wisseldag was wat traag, maar verder was alles zeer goed in orde en hebben we een fijne week gehad in het fantastische zeilgebied bij Athene. Na 15 minuten heb je alle drukte achter je gelaten en is het genieten. Ook de complete afhandeling (mailwisseling, vragen) door euro-yacht was goed verzorgd. Zeer benieuwd naar wat euro-yacht voor ons in de toekomst kan betekenen voor andere zeilgebieden. Groeten, Bert

2 weekse flottielje griekenland- Athene

★★★★☆
4 5 1
geweldige reis, prachtige goed verzorgde boot, prachtig weer en hele mooie wind. 2 enthousiaste en ervaren flottielje begeleiders Norbert en Alexandra die een leuke en mooie route hadden uitgestippeld. Veel leuke en gezellige havenplaatsjes maar ook vooral top ankerplaatsen. Het overnachten in de baai was top, had eigenlijk hadden wij wel meer buitengaats willen overnachten. Erg leuke deelnemers.Een echte aanrader.

goede begeleiding, gezellige groep

★★★★☆
4 5 1
Wij hebben een fijne twee weken gehad, met een gezellige en ervaren flottieljeleider. Kroatie is een fijn zeilland met mooie natuur, prettige plaatsen en lekker eten.

Op avontuur met Queen Mary

★★★★★
5 5 1
Van 30 juli tot 6 augustus gevaren met Queen Mary, vanuit Trogir naar Solta (Necujam), daarna naar de zuidpunt van Vis en later de haven van Vis zelf, dan tussen Brac en Hvar door naar Vrboska, daarna naar Korcula (Raciske), om Korcula naar Pupnatska Luka, vandaar via Tre Luke en even een blik op de haven van Hvar naar Pribinje en tenslotte via Rogac en Necujam weer terug naar Trogir. Geweldig schip (Bavaria 46); ruim en goed geoutilleerd; schitterend zeilgebied, overweldigende natuur, uitsluitend geankerd of aan een mooring gelegen, prachtig zeilweer, super water, stille baaien, lege zee; verrukkelijk eten en drinken, prima service, vriendelijke mensen, rust, prima service bij ontvangst en vertrek uit Trogir. Kortom, alles was naar ons zin. En anders hadden we eigenlijk ook niet verwacht, gegeven de ervaringen in vorige jaren in Kroatië.

Jan van Leeuwen

★★★★☆
4 5 1
Hi Eric, Fijne week gehad op de Beneteau 35 first. Zeilde goed. Wat complexe -maar goede- uitleg en alles werkte. Boot zelf was wat opm leeftijd; hier en daar duck-tape om imperfecties/slijtage te bedekken. Interieur was matig schoon. Echter, bedlinnen en handdoeken waren wel goed. Goed contact met het team. Ivm vertrek maandagochtend ging de eigenaar akkoord met mijn verzoek tot return zaterdag 12.00 uur overall cijfer 8. Wellicht tot de volgende keer! Groet Jan

Top geregeld, top vakantie!

★★★★★
5 5 1
Heerlijke vakantie in Kroatië gehad, was op en top geregeld. De duidelijke communicatie en het snelle beantwoorden van vragen Eric maakt van het boeken zelf al een vakantie. Aanrader voor iedereen die een lekkere vakantie wil met daarbij de best mogelijke service. Wij hebben niks anders gedaan als genoten, volgend jaar boeken we zeker weer bij EYC!

Trogir, prima vertrekhaven

★★★★★
5 5 1
Met een groep van 8 volwassen een week gezeild vanuit Trogir. Mooie nieuwe jachthaven met goede faciliteiten. En goed bereikbaar vanuit luchthaven. Zeil gebied is eindeloos. We hadden en perfect jacht en de service van personeel bij overgave en inname is erg soepel en vriendelijk.

Mr

★★★★★
5 5 1
Prachtige zeiltocht gemaakt van Biograd naar Krka watervallen. We overnachtten telkens in een jachthaven, behalve de laatste nacht. We hadden enkele tips gekregen van onze Bnb host in Zadar die zelf vaak,uit zeilen gaat met zijn jacht. Zo mochten we op zijn aangeven de eerste avond afmeren aan de privé-personen van resto Fabro op het eiland Murter. De keuken was meer dan voortreffelijk. Volgende dag zeilen naar Tribunj met een lekkere 4 bft in de zeilen. De gemeentelijke kade lag vol, maar de moderne A-C marina bood comfort en ruimte. Volgende dag bereikten we Skradin , gezellige haven nabij Krka. We bezochten dezelfde dag nog het natuurschoon. Volgende dag naar Prvicz Luka, afmeren aan de kade. Sober haventje, maar in de konoba konden we Peka bestellen. Heerlijk gegeten bij Stara Makina met zicht op de haven. Volgende ochtend met zuidwestenwind terug naar het noorden. We meerden af aan de ankerboei in Uvala Soline op Pasman. Toen we de laatste avond onze buitenboordmotor wilde starten op de Dinghy om naar het strand te varen waar een konoba is, weigerde die alle dienst. Gelukkig wilde de restaurant uitbaters taxi spelen en brachten ze ons aan wal en weer terug. Laatste gezellige avond. Genieten van Kroatische zee en zon. S anderendaags terugtocht naar Biograd, tanken en tegen 16 uur afmeren bij de chartermaatschappij. Bootje ok verklaard door de inspectie en laatste nacht aan boord voor de poetsploegen schoon schip maken voor de volgende klant. Super verlof gehad ! Voor de defecte motor die we alleen de laatste avond nodig hadden kregen we geen ristorno. We hadden hun technische dienst moeten bellen en onze laatste avond moeten verprutsen aan zo n banale panne, mooi niet dus. Belgen trekken hun plan in zo n situatie. Het jacht zelf was tip top in orde, alle instrumenten werkten normaal, zeilen en motor prima staat. Bij de huisraad ontbraken de koffiemokken, die werden snel terug aangevuld bij de inspectieronde voor vertrek. Geen probleem dus. Volgend jaar terug , als het kan. Vriendelijke zeilersgroeten Robert en Marina, Herman en Ria

Amalfi

★★★★★
5 5 1
De kust van Amalfi is een prachtig gebied om te zeilen; je zeilt er de hele dag in een 'schilderij', zo mooi. Je kijkt naar een prachtig landschap, overnacht in fantastische havens en vergaapt je aan de jetset. Dit is een echte aanrader!

EYC

★★★★★
5 5 1
Beste Eric, Dank voor je snelle en adequate service die je aan ons verleend hebt. Vriendelijke groeten, Ineke en Gerard

Zeilen in fantastisch Kroatie

★★★★★
5 5 1
Nu alweer voor het zevende jaar, het zal nooit vervelen omdat het een paradijs is waar we geen afscheid van kunnen en willen nemen. Ieder jaar weer een hoogtepunt. Een prachtig groot gebied met vele mooie baaien en leuke kleine havens. Het weer is ook fantastisch. We kijken uit naar volgend jaar en denken. Dan drie weken te gaan.

2 weken vanuit Lefkas

★★★★★
5 5 1
boot: Bavaria 40 - bj 2002 - bareboat - 2 tot 16 Juli 2016 bij aankomst (10 uur in de ochtend) was de vorige huurder net bezig de laatste koffers te verwijderen (ik zag de boot al vanuit de bus). Na enig zoeken de verhuurder gevonden en in overleg konden we rond 1300 uur op de boot. dus even lekker een terrasje gepakt, daarna in een supermarkt boodschappen gedaan. overdracht van de boot was ook prima. we kregen ook nog een beetje een overzicht waar we beter niet heen konden gaan (oa. een eiland die vergeven was van muizen, dus we kregen de raad, als we daar blijven, dan geen landlijn uitbrengen, maar alleen ankeren, en verder plaatsen waar sterke valwinden nog wel eens zorgen voor schade als boten met de masten tegen elkaar komen door de wind) De zeilboot had een zonnepaneel, dus overdag kon de hele dag de koelkast aan... dus alles was vrij goed gekoeld... en niets zo lekker als een koud biertje na een dag zeilen / zwemmen.... Verder waren de dames goed te spreken over de schoonmaak. het is een "oudere boot" maar hij werd echt netjes opgeleverd. het enige "negatieve" wat ik kan noemen is dat de autopilot er halverwege mee stopte, maar met 4 personen die het allemaal wel leuk vinden om te sturen was dat geen probleem, dus wij hebben er geen last van gehad.... en 1 ander heel klein puntje - er gaat geen 400 liter water in - maar zo rond de 250 a 300 liter. schijnbaar is de voorste tank stuk gegaan (ooit) en hebben ze die moeten vervangen, en zo'n grote tank kunnen ze gewoon niet meer plaatsen - dan moet de boot gesloopt worden... dus hebben ze een kleinere tank moeten plaatsen. maar ook dat werd gemeld voor vertrek, en wij hebben eigenlijk nooit zonder water gezeten. we konden op veel meer plaatsen water halen, dan ik via mijn vaarwijzer al had gezien(van 2011). dus maar 2 of 3 keer hebben we naar de voorste tank moeten switchen, meestal was de achterste tank voldoende... voorspellingen waren kalm - meestal was de windguru voorspelling zo rond de 9 knopen wind tussen 15:00 en 18:00, maar plaatselijk kan dat aardig verschillen. in lefkas haven stond rond de 5 bf maar zo gauw als je het lefkas kanaal uit was bleef daar niet veel meer van over. maar op verschillende plaatsen (tussen eilanden) stond er soms zomaar 5 bf of zelfs 6 bf, 1 keer hebben we zowel de fok als het grootzeil gereefd, verder niet meer. het is een bavaria, dus geen racer, maar we hebben lekker gezeild ! we hebben naar verhouding volgens mij meer gezeild dan in voorgaande 2 keer in kroatie en toen we vanuit Athene vertrokken algemene indruk: vriendelijke mensen, behulpzaam en lekker eten ! Ter info: Vathi op meganisi heeft een marina, en als je je dat niet realiseert: je wordt goed opgevangen, en het lijkt goed geregeld, alleen betaal je wel bijna 60 euro liggeld voor een nacht - wat in griekenland heel veel is, en ik werd pas echt pissig toen bleek dat je ook nog 2 euro per douche beurt moest betalen.... maar goed, iedereen was moe en men wilde niet gaan verleggen / vrij ankeren.... ik wilde weggaan... maar goed, je bent op vakantie, dus dat heb ik maar zo gelaten... in alle andere havens heb ik maximaal 4,86 betaald (en dan nog gratis water erbij ook !!) of gewoon gratis (de meeste)... Sivota is bijvoorbeeld gratis (en ook gratis water vullen als je bij Dimitris eet. wij waren te laat, maar hebben bij Dimitris gegeten, en kregen het voor elkaar dat we de volgende dag even mochten aanleggen om water te laden (gratis) Ay Nickolaos was ook geweldig - daar lag je ook gratis, wifi, gratis water laden en zelfs gratis electriciteit. dus, beloofd dat we bij die restaurant eigenaar zouden gaan eten - lekker en niet duur. bijna overal waren we zo'n 15 euro per persoon kwijt. allen Vathi op meganishi was wat duurder en port assos. verder altijd rond de 100 euro voor 6 personen incl. fooi. Kortom, alles is geweldig verlopen, 2 keer een dag aan de westkant van Kephalonia en van Zakhintosh geweest, en beide keren vonden de dames de stevige zeegang niet echt prettig - maar niemand is echt zeeziek geweest...alleen een beetje wit om de neus 😉 helaas zijn 2 weken ook weer snel voorbij... wij hadden als laatste stop gekozen voor vlikho, maar dat zag er troosteloos uit - we hebben wel diesel getankt (een stuk goedkoper dan in lefkas!!), en daarna zijn we tegenover Vlikho voor anker gegaan (Geni) en dat was heel gezellig met een paar leuke restaurants op een rij. taxi van en naar het vliegveld was via Euro-Yachcharter geregeld, en de lokale verhuurder regelde dat - ook dat was vlekkeloos geregeld - we werden opgewacht op het vliegveld, en op de laatste dag ook weer keurig op tijd opgehaald. een pluim voor euro-yachcharter en voor de lokale verhuurder van de boot ! wij hebben een onvergetelijke vakantie gehad !!!

Zeilvakantie Kroatie

★★★★★
5 5 1
We hebben een heerlijke zeilvakantie gehad in Kroatië. We vertrokken vanuit Sukosan, de enige andere flottielje deelnemer en de schipper vanuit Biograd. Leuke stadjes bezocht met als hoogtepunt een stuk per fiets naar de Krka watervallen. Alles op de boot werkte goed, was alleen minimaal ingericht. De schipper Ruben en zijn vriendin Lot waren heel aardig en regelden dat we elke dag konden aanleggen in een leuk dorpje. Omdat er naar ons maar 1 andere boot was hadden we veel vrijheid wat fijn was. We hebben genoten!

mrs

★★★★★
5 5 1
Onze eerste zeilvakantie is heel goed meegevallen. Betrouwbare chartermaatschappij. Boot in perfecte staat, zeer goede schipper die heel voorzichtig omging met de veiligheid en volledig rekening hield met onze vakantiewensen en zeer veel goede tips gaf voor leuke restaurants en aanlegplaatsen en regelde alles voor ons. Voor herhaling vatbaar. mvg Fam. Van Langenhove-Steenackers

one way Split - Dubrovnik juni 2016

★★★★★
5 5 1
Beste Eric We danken jou en je team enorm voor de regeling en mogelijk maken van onze zeilreis Het is , voor mij , altijd spannend zon reis want je weet dat er altijd wat gebeurt op zo'n reis Het mooie is dat je iedere dag leert dat dan ook weer op te lossen. Je bent zeer aardig en enorm rustig gebleven( bij het zoveelste telefoontje) dat verdient veel respect. Nu is mijn man de zeiler en die maakt zich nergens druk over maar de regelaar zoals ik wel Dank je !!!!! We hebben nog paar tips over het gebied: Vis is gezellig en links in de baai mooi liggen Lastovo is fenomenaal echt een aanrader voor rustzoekers en het echte zeilen er naartoe Miljet heeft in het zuiden mooie kleine baaien waar het met aanliggen aan boeien van restaurant zeer goed toeven is het ankeren langs de kust lukt daar niet goed het afmeren in Dubvronic: de diepte meter "werkt niet" in de nieuwe ACI haven, dus daar geen acht op slaan Samenvattend: zuid- Dalmatië: goede service op de kade, altijd een mannetje die helpt, loopt wel snel vol (2u/3u) service in de havens erg goed, water , electra douchen etc vaak boeien bij restaurants: erg prettig Zeilen: de zee op met meer wind gaat goed, best pittige afstanden maar moeite wordt beloond door vaak wind en mooie eilanden Kroatiers erg service gericht en aardig We vinden dat ze, de Kroaten, met Griekenland vergeleken beduidend veel meer moeite doen om je te ontvangen als gast en klant : "George" vormde een zeer prettige uitzondering in Griekenland (ionische zee) Dank je wel Eric en tot een volgende keer groetjes , mede namens Ids en onze gasten Marcelle

week zeilen juni 2016 Trogir, Kroatië

★★★★★
5 5 1
Dag Eric, Afgelopen week hebben we heerlijk gezeild vanuit Trogir langs 6 verschillende eilanden voor de kust van Kroatië. We hadden goed weer met zon en wind en verder hadden we een prima schip (Salona 35) ter beschikking. De afhandeling in de haven, bij inchecken en uitchecken, was uiterst correct. Kortom: het was een heerlijke week. Wij willen jou, jullie ook bedanken voor de bemiddeling bij de verhuur en mochten we volgend jaar weer de mogelijkheid hebben dan zullen we ons zeker melden. Met vriendelijke groet, Jos Sommer

mei vakantie 2016

★★★★★
5 5 1
Beste Eric, Wellicht fijn om terug te horen, maar we hebben een fantastische vakantie gehad afgelopen week in Kroatië. Dank voor alle bemiddeling! Ook de check in in Zadar functioneerde naar alle tevredenheid, de boot was goed in orde en zeer compleet uitgerust, de medewerkers zeer behulpzaam en vriendelijk! met vriendelijke groeten, Mathijs en Anouk

Prima geregeld!

★★★★★
5 5 1
Prima contact gehad samen met vrienden waarmee we de vakantie wilden boeken. Duidelijk ingegaan op onze wensen, e.e.a. was zo geregeld! Wij kijken uit naar de zomer!

Zeilvakantie Kroatië

★★★★★
5 5 1
Zeer tevreden met Euro yachtcharter. Is de 2de keer dat wij via Eric een Yacht hebben gehuurd in Kroatië. Dit naar volle tevredenheid . Prijs goed en service en antwoord op vragen prima

Prima er

★★★★★
5 5 1
Inmiddels 6 jaar ervaring met EYC, prima persoonlijke service met een goed luisterend oor met een goede prijs/kwaliteit.

Zeilvakantie Italië

★★★★★
5 5 1
Goede en persoonlijke service.

Jachtweek in Kroatië

★★★★★
5 5 1
Hallo Frederic, zoals afgesproken wil ik nog in deze review schrijven wat ik je aan de telefoon al vertelde; jullie kennis en ervaring in Kroatië is zo groot dat het al snel besloten was om met euro-yachtcharter "in zee" te gaan. Ook bedankt voor het vaarplan met tips & tricks.

Weer snel en goed geholpen!

★★★★★
5 5 1
Beste Chantal, bedankt weer voor jullie goede hulp bij het plannen van onze zeilvakantie 2016! We hebben er weer zin in!

Bareboat charter Kroatië

★★★★☆
4 5 1
net voor de 2e keer een boot via euro-yachtcharter gehuurd en net zoals de vorige keer zijn wij prima ondersteunt in de zoektocht naar een passend schip.

Toparrangement

★★★★★
5 5 1
Alles tiptop verzorgd van begin tot eind. Vanuit Nederland goede communicatie met Euro-Yachtcharter over het arrangement. Vriendelijke en behulpzame charteraar ter plekke in Kroatië. Geweldige vakantie gehad. Dank!

topvakantie gehad

★★★★★
5 5 1
Beste Eric, Was top geregeld, de boot was prima, de zorg van jullie heeft er voor gezorgd dat wij een topvakantie hebben gehad.

Zeilvakantie vanuit Trogir

★★★★★
5 5 1
We hebben weer een fantastische vakantie gehad in Kroatie! Eric heeft mij, zoals gewoonlijk, weer heel goed geholpen met de voorbereidingen en het vinden van een geschikt schip. Volgend jaar zijn we weer zeker terug. Dank je wel!

Beter zal je niet vinden

★★★★★
5 5 1
Normaal neem ik nooit de tijd om een review te schrijven na een reis maar voor Euro-yachtcharter maak ik toch even een uitzondering. Na vele jaren kan ik stellen een trouwe klant te zijn bij Eric van Euro-yachtcharter en steeds maar dan ook steeds uitstekend bediend te zijn geweest. Mocht je twijfelen waar best een yacht te boeken, garandeer ik je, beter zal je niet vinden. Sterke prijzen, een uitstekende service en een enorme passie, kortom een absolute aanrader om via Euro-Yachtcharter je reis te boeken. Veel zeilplezier, Jef Van Cauwenberghe Gent België 11 augustus 2015

vertrouwd met SGR

★★★★★
5 5 1
Leuke reis en goede/vriendelijke flottielje begeleiding. Kortom een goede organisatie waar je zeker kunt boeken.

top!

★★★★★
5 5 1
Erg vlotte en correcte afhandeling. Ideale opstap naar een zorgeloze vakantie. Ik charter zeker opnieuw bij euro-yachtcharter.nl

flottielje Biograd

★★★★★
5 5 1
Gewoon geweldig. eerst het boeken was zeer meedenkend. Keurig van alles een bevestiging. Geleverd volgens afspraak, en een flottielje om over naar huis te schrijven. Eric bedankt.

Heerlijke zeilvakantie Split area, Kroatie

★★★★★
5 5 1
Heerlijk bareboat charter zeilvakantie met het hele gezin gehad van een week in Split area / Kroatie -- Goed georganiseerde transfer van/naar luchthaven / jacht haven (ondanks 7,5 uur vertraging). Boot was beschikbaar ondanks nachtelijk arriveren in de haven. Azuur blauwe zeeën, prachtige baaien en pitorekse havens. Uitermate mooi zeilgebied waar we van windstil tot windkracht 7-8 hebben meegemaakt en heerlijk gezeild hebben. Uitermate tevreden over de lokale Dufour jachtverhuurder waar wij een Dufour 40,5ft uit 2010 hadden gehuurd via Euro-yachtcharter. Zeer klantvriendelijke service door Eric Cox en company! Wij kijken terug op een heerlijke zeil vakantie. fam Zonjee.

Zeilvakantie 2015 Bavaria 45

★★★★★
5 5 1
We hebben voor het 6de jaar weer een fantastische zeilvakantie gehad in Kroatië. Alles was weer top geregeld door Euro-Yachtcharter. De boot was bij EYC ondergebracht en was dik in orde. We hebben gekozen voor een yacht uit 2014. Volgend jaar maar weer eens vanuit Split varen denk ik.

Meezeilen Biograd 2015

★★★★★
5 5 1
Dankzij Euro-Yachtcharter hebben we een heerlijke vakantie achter de rug. Organisatie, faciliteiten, locaties, alles tot in de puntjes verzorgd. Geen negatieve punten kunnen ontdekken. Speciale complimenten voor de zeer attente en sympathieke flotieljeleiding. Beslist een aanrader!

Top vakantie 2015!

★★★★★
5 5 1
Geweldige vakantie gehad. Alles was perfect geregeld. Volgend jaar weer!

Pula juli 2015

★★★★★
5 5 1
Trip was super op alle fronten. Fantastische boot (Oceanis 45) Zeer ruim achter. Goede service/advies op de base. Heel leuke vaar regio (Pula/Cres/KRK/Rab etc) Kortom…heel goed Paul Kosters

Corfu

★★★★★
5 5 1
De gehuurde boot, een Elan 444 Impression, was in goede konditie. De service van de local charter company in de thuishaven Corfu/Marina Gouvia was uitstekend, zowel bij vertrek als bij terugkomst.

Super week gehad

★★★★★
5 5 1
Hoi Eric, Wilde nog even doorgeven dat we een top vakantie hebben gehad. Alles heel goed verlopen en iedereen vond het fantastisch! Ik zal via onze studentenvereniging aan zo veel mogelijk studenten doorgeven dat ze bij jullie moeten boeken als ze willen zeilen in Kroatië! Hartelijke groet, Paul Smeele

scale from 10 (very good) to 1 (extremely poor)

★★★★★
5 5 1
Dear Eric, you had requested a comment on our recent charter in Croatia which I gladly supply. I am doing this in English because a copy goes to Oz, our skipper. I rate everything on a scale from 10 (very good) to 1 (extremely poor) Welcome and boarding 8 Ship in general 7 Equipment sailing 8 Equipment in cabin 9 (never seen anything like it, even a "kaasschaaf") Area 10 Scenery 10 Wind 2 Skipper in general 10 Skipper's knowledge of area and places to be 10 In a nutshell: we had a super time, and once again, Oz, you helped make it special! Eric, wij zijn op zoek naar iets rond Rhodos of Dalaman voor komend jaar 2016 rond Hemelvaart. Groeten/Best regards Michael

zeilen vanuit Athene 2015

★★★★★
5 5 1
Euro Yachtcharter is mij aanbevolen door 'Ben Brunet de Rochebrune', schrijver van de vaarwijzer. Bij het bemiddelen van de mogelijke boten reageerde Eric binnen 24 uur op vragen via e-mail. De beschrijving van de uitrusting kan duidelijker, bijvoorbeeld: merk van de plotter in de kuip en hoe werkt het reefsysteem van grootzeil.

Bedankt!

★★★★★
5 5 1
Bedankt, Eric, in 1 dag met jou het zeiljacht helemaal geboekt, en dat allemaal op een nationale feestdag! 🙂 De vakantie in Trogir is overigens heel goed gegaan, is ons heel goed bevallen. De boot was goed voorbereid, het weer kon ook niet beter, en de lokale ondersteuning was op niveau!

Goed geregeld!

★★★★★
5 5 1
Dag Eric, Wij zijn buitengewoon tevreden over jullie contact in Trogir, waar we vorige week een boot van hadden. De boot was tot in details goed verzorgd (bijvoorbeeld bevestigingspunten om de dinghy goed te sjorren, losse lijntjes bij de hand, etc. etc.) en de service was prettig en doelmatig. Van de ca. 10 keer dat ik in de Med gehuurd heb absoluut in de top twee! Met vriendelijke groet, Peter

Altijd zwembad naast de deur

★★★★★
5 5 1
Wat ons het is bijgebleven is dat Eric in 2010 op jullie HISWA stand vertelde; " elke dag een andere vakantie in een andere stad, baai of dorpje en je zwembad neem je gewoon mee!" We waren om en beleven volgend jaar ons lustrum met EYC. We zijn erg tevreden over jullie service en passie en blijven het rondvertellen. Groetjes Barbara.

top flottieljes

★★★★★
5 5 1
De kinderen worden nu al wat ouder maar we zijn blij dat ze in 2014 nog zijn meegegaan op flottielje in Split. De familie van Zijl ontmoeten we nu nog regelmatig en Boudwijn spreekt regelmatig met Rosalie af, zo zie je maar weer! Erg leuk, jullie zien ons dit jaar weer in Biograd.

Leuke vakantie

★★★★★
5 5 1
Dit jaar voor het eerst gaan zeilen met ons gezin. Wij deden mee met de flottielje vanaf Biograd. Dit is ons erg goed bevallen. De kinderen vonden het geweldig en hebben er een aantal vriendjes aan over gehouden. En wij als ouders hebben heerlijk kunnen ontspannen, Eric heeft ons goed geholpen met de keuze van de boot en de flottielje leiding was erg behulpzaam en vaardig! Kortom een vakantie om met veel plezier naar terug te kijken!

Geweldige zeilweek

★★★★★
5 5 1
Wat n geweldige zeil week in Kroatie, met jullue Sun-Odessey DS 50!! Voor ons de eerste keer, maar wat n belevenis, wat n ontspanning, het grote genieten. Kroatie is echt de perfecte plaats om te bezeilen, met (ruige) natuurschoon, verlaten baaitjes, historisch havenstadjes en kristalhelder water. Met Nicola de schipper was het buitengewoon plezierig toeven, rustig onder alle omstandigheden, jonge vent en toch zeer ervaren, niet nadrukkelijk aanwezig en toch sociaal. Een groot voordeel bovendien is dat de schipper locaal was; hij kent alles en iedereen, kan van alles regelen en is perfect op de hoogte van de mooiste plekjes, de tijd om waar, wanneer te zeilen etc. Wel waren we blij met de afmeting van de boot; tijdens een hele week met zn 7en (incl shipper) ben je blij dat je die extra ruimte hebt. Een bizar avontuur; Geankerd in een baai in zuiden van Vis eiland hebben we een wrakstuk van een Engels WO2 vliegtuig opgedoken van wel een meter of 2. Bleek afkomstig van een toestel dat daar een noodlanding heeft moeten maken destijds. Grtz, Marco

Super vakantie

★★★★★
5 5 1
Hoi EuroYachtcharter Team, Na een weekje bijkomen van de super vakantie in Kroatie met nog 5 andere families weer thuis en nog steeds aan het genieten van de verhalen en de foto’s Twee weken varen in Kroatië met als start en eindpunt Sukosan is eigenlijk veel te weinig wat een geweldige ervaring was het dit jaar. vanuit Sukosan door de kornati naar de watervallen van Krka en daarna door naar Trogir en Brac. op de terug weg via Primosten en weer de Kornati. veel mooie natuur gezien en ook dolfijnen ! ook twee avonden een Bora gehad 1x schuilen in een haven en de andere avond in een baai … een beleving op zich 🙂 Hierbij een mooie foto van onze 6 boten in een baai in de Kornati ankeren en boten aan elkaar gelegd 🙂 zo hebben we het merendeel van de avonden doorgebracht. zo dus ons eigen “eilandje” gemaakt zodat de kinderen bij elkaar konden spelen en wij als ouders konden borrelen 😉 Uiteraard ook in wat haventjes gelegen maar het ankeren in de verschillende baaien vonden wij toch het echt vakantie gevoel. Jullie bedankt voor alle hulp en beantwoorden van onze vragen voor onze vakantie ! en het regelen van alle extra’s (netten / bijbootje enz.) en mogelijk tot ziens ! Groeten, Marc de Jager

10 jaar Euro-Yachtcharter

★★★★★
5 5 1
Beste team euro-yachtcharter, bedankt voor de mooie vakanties die we met jullie hebben gehad! Aan Kroatie bewaren Ron en ik nog altijd de beste herinneringen, de jaren dat Eric zelf de flottieljes heeft opgezet. Ook toen we schade hadden gevaren in Griekenland hebben jullie je netwerk meteen ingezet om een vervangend schip te vinden, wat volgens de Grieken in het hoogseizoen onmogelijk was. Wat ons betreft nog eens 10 jaar erbij, groetjes en tot deze zomer in Athene. Ron en Esther.

Al 4 jaar genieten

★★★★★
5 5 1
Voor de vierde keer hebben wij met onze vriendengroep (8 studenten) een zeilvakantie geboekt via Euro-Yachtcharter. Ditmaal voor de 3e keer naar Kroatië. Wederom kozen wij voor Euro-Yachtcharter vanwege het persoonlijke contact, de prima service en de scherpe prijs. Eric heeft uitgebreid met ons mee gedacht over transfers, routes, uitgaansgelegenheden etc. Op locatie was alles keurig verzorgd en ook het contact met de plaatselijke verhuurder verliep prima. Wederom een absolute top vakantie gehad! In voorgaande vakanties konden wij Eric altijd bellen bij vragen of problemen, iets wat wij erg prettig vonden. Van begin tot eind prima geregeld dus! Een aanrader!

Fijne vakantie!!

★★★★★
5 5 1
Hallo Eric, Inmiddels al voor het 4de jaar bij jou geboekt. Wederom weer een prettige boot en Kroatie blijft geweldig! Tot volgend jaar!

Goed!

★★★★★
5 5 1
Helemaal goed geregeld; opgehaald op de luchthaven door Davor en voor de boot afgezet. Boot netjes in orde en goede nazorg door euro-yachtcharter team die nog even voorbij kwamen om te checken of alles in orde was! Voor 2015 alweer geboekt, dan naar Athene.