Flottielje zeilen Griekenland

Flottielje zeilen in Griekenland?

Flottielje zeilen in Griekenland is de ideale vakantie voor iedereen die graag nieuwe mensen ontmoet, maar tegelijkertijd veel waarde hecht aan vrijheid en ongedwongenheid. En die van zeilen in een adembenemende omgeving houdt natuurlijk. Wilt u daarbij de zekerheid dat uw vakantie uitstekend is georganiseerd? En vindt u het fijn om altijd de beschikking te hebben over ervaren reisleiding die open staat voor tips en hulp? Ga dan flottielje zeilen via Euro-Yachtcharter! De afgelopen jaren hebben wij inmiddels voor talrijke mensen een onvergetelijke vakantie verzorgd. Lees snel verder en ontdek alles over Flottielje zeilen in Griekenland!

Gratis offerte aanvragen

Flottielje zeilen Griekenland
Griekenland is een vakantieland bij uitstek en geldt als de bakermat van het Europese charteren. Het boeiende verleden, het cultureel erfgoed, de honderden eilanden en het bijzonder aangename klimaat maken het land sinds jaar en dag tot een onuitputtelijke bron voor elke vorm van vakantie. De Grieken pikten het charteren snel op toen het verhuren van jachten in zwang raakte en inmiddels een chartervloot van om en nabij 3000 jachten in alles soorten en maten. Flottielje zeilen Griekenland.

Voor ieder wat wils

Flottielje zeilen in Griekenland betekent een perfecte balans tussen samen op pad zijn en genieten van individuele vrijheid. U zet met uw (van Euro-Yachtcharter gehuurde) zeilboot dagelijks koers richting een door ons zorgvuldig uitgekozen bestemming. Dit doet u samen met de andere boten die behoren tot uw flottielje. U bepaalt echter helemaal zelf hoe uw dagen in Griekenland eruit zien. Wellicht doet u niets liever dan zeilen en wilt u uw vakantiedagen hier volledig aan wijden. Liever zwemmen, snorkelen, zeeschildpadden spotten of pittoreske dorpjes aan de kust ontdekken? Het kan allemaal. En ‘s avonds kunt u onder het genot van een hapje en een drankje met de andere zeilers die tot uw flottielje behoren gezellig tips en ervaringen uitwisselen.

In flottielje Griekenland ontdekken: onze routes

Op basis van jarenlange ervaring met flottielje zeilen in Griekenland, hebben wij een aantal schitterende routes voor u geselecteerd. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vanuit Athene gedurende één of twee weken de Saronische en Argolische golf te ontdekken. Of kies ervoor door de Cycladen te zeilen, een imponerend vaargebied vol met eilanden die de moeite meer dan waard zijn. Bent u een beginnende zeiler? In dat geval is de route die wij vanuit Lefkas in de Ionische Zee hebben uitgestippeld ideaal voor u: korte zeilafstanden, lage golven en over het algemeen zeer rustig weer zorgen voor een zeer ontspannen zeilvakantie!

Athene & Lefkas| Flottielje zeilen Griekenland

flottielje zeilen Griekenland

Vertrekdata Zomervakantie Griekenland, Lefkas & Athene ( klik voor meer informatie )
Griekenland 2020 vetrekdata flottieljes (altijd zaterdag tm zaterdag)
Athene, Saronische Golf 1 week 18 april, 25 april, 2 mei, 9 mei, 30 mei, 6 juni, 13 juni, 20 juni, 27 juni, 4 juli, 11 juli, 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus, 22 augustus, 29 augustus, 5 september, 12 september, 19 september
Athene, Argo – Saronische Golf 2 weken 11 juli, 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus
Cycladen vanuit Athene 2 weken 16 mei
Athene – Kos (one way) 1 week 26 september
Corfu 1 week 18 juli, 8 augustus
Corfu 2 weken 25 juli
Kos 1 week 17 oktober
Kos 2 weken 3 oktober
Lefkas, Ionische zee 1 week 11 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus. Vanaf Corfu 18 juli en 8 augustus
Lefkas, Ionische zee 2 weken 18 juli, vanaf Lefkas. 25 juli vanaf Corfu
Cycladen vanuit Athene 3 weken 18 juli
Sporaden 2 weken 18 juli

Kaart Athene Route

Lefkas & Athene| Flottielje zeilen Griekenland

flottielje zeilen Griekenland

Gratis offerte aanvragen
Flottielje zeilen Saronische en Argolische golf ( vanuit Athene )

Lees hier het dagboek van een van de deelnemers aan deze flottielje route in Griekenland.

Dagboek Flottieltje zeilen in Griekenland ( klik voor meer informatie )

Dag 1: Amsterdam – Athene

Na een vlucht van ongeveer drie uur kwamen we aan in Athene. Hier namen we de bus die ons in drie kwartier naar de haven bracht. Ons jacht lag al klaar en na een grondige inspectie en het in ontvangst nemen van de boodschappen die bezorgd werden, was het tijd voor een borrel in onze eigen kuip: jamas! ‘s Avonds aten we in Plaka, de oudste wijk van Athene. Het uitzicht op de Akropolis was prachtig!

Dag 2: Athene – Aegina – Afstand: 18 zeemijlen

Wat heerlijk om ‘s ochtends op je eigen schip in de haven wakker te worden! Na het ontbijt in de kuip, ging de bimini al omhoog, om ons tegen de brandende zon te beschermen. Onze eerste bestemming: Aegina, een levendig stadje op het gelijknamige eiland. Voor we hier aankwamen, gooiden we het anker uit om een frisse duik in de Middelandse Zee te nemen. ‘s Avonds legden we aan in de haven van Aegina waar we in een gezellige taverne verschillende Griekse gerechtjes probeerden.

Dag 3: Aegina – Epidaurus – Afstand: 14 zeemijlen

Deze dag stond de tocht naar Epidaurus op het programma. Onderweg zwommen, snorkelden en lunchten we in een baai bij het eiland Angistri. Later zeilden we verder richting Epidaurus. Dit dorpje staat bekend om het amfitheater. Het schijnt zelfs het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid te zijn.

Dag 4: Epidaurus – Vathi – afstand: 9 zeemijlen

Na het ontbijt stond er een bus voor ons klaar om ons naar het amfitheater te brengen. Indrukwekkend!

Zeilen in Griekenland naar VathiTegen de middag vertrokken we naar het Vathi, op het schiereiland Methana. Onderweg zagen we dolfijnen!

Vathi is een klein dorpje met maar een paar restaurantjes. Een winkel is er eigenlijk niet. Voor het avondeten zwommen we in de haven. Het water is er zeer schoon door de open ligging aan zee. Na het eten wandelden we over het verlaten strand. Je schijnt hier zelden iemand tegen te komen.

Dag 5: Vathi – Poros, afstand 18 zeemijlen

Na een heerlijk ontbijt met vers brood dat de bakker persoonlijk komt brengen (hij heeft geen winkel) en een frisse duik, was het helaas al weer tijd om afscheid te nemen van Vathi. Gelukkig lag het schilderachtige en levendige dorpje Poros op ons te wachten. Na het avondeten en een heerlijke coupe ijs, proefden we nog even van het Griekse nachtleven in de plaatselijke discotheek Malibu-Bar.

Dag 6: Poros – Ermioni – Afstand: 19 zeemijlen

Onderweg naar het volgende eiland lieten we het anker vallen achter ‘Kikker eiland’. Dit onbewoonde eilandje bestaat slechts uit een rots in de vorm van een kikker. Hier lunchten, zwommen en snorkelden we. Daarna was het tijd om verder te zeilen naar Ermioni.

In dit kleine stadje aten we in het oudste restaurant van de Peloponnesos om daarna nog een cocktail te drinken in een stijlvolle bar.

Dag 7: Ermioni – Koulhadia: afstand: 21 zeemijlen

In Ermioni sloegen we behoorlijk wat boodschappen in. De komende avond liggen we namelijk voor anker bij het plaatsje Koulhadia. Deze baai is de ideale plek om zeeschildpadden te spotten. En we hadden geluk: we zagen ze vlak naast de boot zwemmen.

Dag 8: Koulhadia – Nafplion: Afstand: 18 zeemijlen

Vanaf Koulhadia voeren we naar Nafplion. Deze plaats heeft een unieke sfeer en er zijn vele Arabische en Italiaanse invloeden te zien. Op het gezellige Platia Syntagmatos waan je je zo in Venetië. Toch kozen we voor een echte Griekse maaltijd om daarna voldaan onze kooi op te zoeken.

Dag 9: Nafplion – Spetses: Afstand: 25 zeemijlen

Op de negende dag hadden we een flinke reis voor de boeg. Spetses, onze volgende bestemming ligt ruim 25 zeemijlen verder en het waaide ook nog eens vanuit de verkeerde richting. Een goede gelegenheid dus om met twee andere zeiljachten uit het flottielje zeilen Griekenland een wedstrijd te houden. Ons team raakte steeds meer bedreven, maar we eindigden toch gelijk. Gezamenlijk dronken we op de overwinning.

Dag 10 Spetses – Dhokos: Afstand 13 zeemijlen

Op Spetses sloegen we flink boodschappen in, zodat we op het nauwelijks bewoonde eilandje Dhokos, waar we de nacht doorbrachten, konden barbecueën. Het werd een heerlijke avond onder de sterren en we hebben zelfs ‘s nachts gezwommen.

Dag 11: Dhokos – Hydra: Afstand: 7 zeemijlen

Aangezien Hydra maar zeven zeemijlen van Dhokos ligt, namen we hier ‘s ochtends nog lekker de tijd om te zwemmen en te luieren. Pas na de lunch zeilden we naar Hydra, een eiland dat zeer geliefd is bij filmsterren. Niet alleen de rich and famous bezoeken deze plek, maar ook het ‘gewone volk’. De haven ligt dus vol en wij ankerden in de derde laag. Ik was er best trost op dat we in één keer goed lagen!

Hoewel het een komen en gaan van jachten, watertaxi’s en ferry’s is, zijn er geen auto’s op het eiland. Vervoer over land gaat per ezel.

Dag 12: Hydra – Russian Bay: Afstand 14 zeemijlen

Om bij Russian Bay, een baai bij Poros, te komen, moesten we opkruisen. Gelukkig waren we al het een en ander gewend. In Poros deden we inkopen om vervolgens aan boord te koken. Vanuit onze kuip genoten we van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd met uitzicht op de ondergaande zon.

Dag 13: Russian Bay – Perdika: Afstand 12 zeemijlen

Terwijl sommige jachten uit het flottielje al vroeg vertrokken, namen wij ‘s ochtends nog even de rust om te zwemmen en te zonnen. Later vertrokken ook wij naar Perdika op het eiland Aegina. Onderweg zagen we wederom dolfijnen. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen ik hou van flottielje zeilen Griekenland.

Dag 14: Perdika – Athene, Griekenland: Afstand 22 zeemijlen

Op de laatste zeildag zeilden we terug richting Athene. In de baai van Agia Marina namen we onze laatste duik en ‘s avonds aten we met de hele groep in een taverne, vlak bij de haven. Aangezien het de laatste avond was, maakten sommigen het laat in de populaire Kitchen Bar.

Dag 15: Athene – Amsterdam: Afstand 1215 zeemijlen

Om negen uur ‘s ochtends was het tijd om van boord te gaan. ‘s Middags brachten we nog een bezoek aan de Akropolis, maar daarna was het echt tijd om de terugreis te aanvaarden. Bruinverbrand en met pijn in ons hart namen we afscheid van het prachtige Griekenland. We hebben twee heerlijke weken gehad.

Gratis offerte aanvragen

Flottielje zeilen Griekenland, Ionische Zee ( vanuit Lefkas )

De Ionische Zee ligt helemaal in het westen van Griekenland. Op slechts 70 mijl van Italië. De zomer komt hier later op gang dan in bijvoorbeeld de Dodekanesos, maar vanaf begin juni is het er al heerlijk varen. Met relatief korte vaarafstanden is het bij uitstek een goed vaargebied voor beginnende zeezeilers. Zwaar weer is hier zeldzaam en de golfhoogtes zijn ook relatief laag. In de Ionische Zee zijn ook ontelbare kleine en mooie baaien waar je goed kunt ankeren voor de lunch of om even te zwemmen. De eilanden die zuidelijk van de luchthaven Preveza liggen zijn de volgende: Lefkas, Meganisi, Kastos, Kalamos, Ithaka, Kefallinia en Zakinthos.

Dagboek flottieltje zeilen vanuit Lefkas ( klik voor meer informatie )

Zaterdag aankomst in Lefkas.

Wanneer je geland bent op Preveza (de luchthaven in Griekenland van dit gebied), ben je in twintig taximinuten in de haven van Lefkas: Lefkas Marina. Deze haven is volledig opnieuw aangelegd na de aardbeving in 2003. Hij heeft zich in een hoog tempo ontwikkeld tot een uitstekende vertrekhaven met prima faceliteiten. In de haven is een supermarkt die volledig op het assortiment van de watersporter is aangepast. Een goede plek om vandaag gelijk al de ‘grote’ boodschappen te halen voor de hele week. ’s Avonds gaan we uit eten op de boulevard van Lefkas die boordevol zit met vele restaurantjes en gezellige koffiebars.

Zondag varen we van Lefkas richting klein Vathi wat op het eiland Meganisi ligt. Dit is ongeveer 11 mijl varen maar onderweg komen we een aantal baaien tegen waar we heerlijk voor anker kunnen gaan om even te ontspannen na de reisdag van gisteren. Omdat er op Ithaka ook een Vathi ligt wordt deze Vathi ook wel klein Vathi genoemd. Wanneer je van katten houdt kun je hier goed je hart ophalen. Zwerfkatten in Griekenland zijn een fenomeen, maar klein Vathi spant de kroon!

Maandagochtend gaan we ankerop richting Vasiliki. Dit is 14 mijl varen. In de ochtend gaan we na de briefing gelijk ankerop om te ontbijten in een nabijgelegen baai. ’s Ochtends staat er meestal weinig wind hier dus maken we daar dankbaar gebruik van door rustig op te staan en uitgebreid te zwemmen en te ontspannen. Tegen 12 uur gaan we ankerop om nog 12 mijl te varen richting Vasiliki. In Vasiliki wordt er, in tegenstelling tot de rest van Griekenland, ook andere watersport bedreven. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook surfplanken en open catamarans huren. Misschien een leuke activiteit voor de middag als je gaat flottielje zeilen Griekenland!

We laten op dinsdag ochtend Vasiliki liggen en varen verder zuidwaarts richting Kefallinia, beter bekend als Kefalonia. Deze oversteek is 20 mijl, wat een mooie dag flottielje zeilen Griekenland is. In de haven Ay. Eufimia meren we aan. Dit is een prima plek om de water tank bij te vullen. De laatste jaren komt Ay. Eufimia wat meer onder de belangstelling te staan en intussen kun je hier ook gewoon geld pinnen. Ook de slager, bakker en de supermarkt zijn aan de haven. Misschien herken je de haven wel, want de film ‘Captain Corelli’s mandoline’ is hier opgenomen.

Op woensdag staat de langste tocht in deze flottielje zeilen Griekenland vakantie op de planning. Het is 22 mijl varen van Kefallinia naar Ithaka. Het havendorp Kioni is erg mooi en er gebeurt veel in haven met zeiljachten die komen en gaan. Doordat we een lange dag gevaren hebben kunnen we het bezoek aan Kioni best wel uitstellen tot de volgende morgen. Eerst maar eens een verdiende borrel in de kuip en nagenieten van een lange en mooie dag varen.

Donderdag ochtend is er volop tijd om Kioni en Ithaka te bezoeken. De flottielje zeilen Griekenland briefing zal in de ochtend zijn, maar omdat de tocht naar Sivota maar 11 mijl is hoeven we niet vroeg de haven te verlaten. Ben je toch niet zo’n landrot dan kun je natuurlijk vroeg de haven verlaten en lekker voor anker in een mooie baai. Daarna varen we door naar Sivota. Dit ligt in een knusse en veilige baai. Ook is er aan de overkant van de baai een mooi strandje wat zeker uitnodigt tot zwemmen. In de avond kiezen we een van de Griekse taverna’s om te eten.

De laatste zeildag flottielje zeilen in Griekenland hebben we nog 16 mijl voor de boeg. Van Sivota varen we naar Lefkas terug. Wil je er nog een langere zeildag van maken, dan kun je het eiland Lefkas ook via de westkant ronden in plaats van de oostkant. Het is dan nog ongeveer 22 mijl varen. Aan het einde van de dag moeten we helaas alweer terug zijn in de haven. Na wat laatste groepsfoto’s gaan we in Lefkas nog een laatste keer eten met de hele groep.

Gratis offerte aanvragen