Meezeilvakantie

Meezeilvakantie en Family Sailing in Kroatië of Griekenland

Ook voor diegenen die zelf geen ervaring met zeilen of schipperen hebben, heeft Euro-Yachtcharter.nl een meezeilvakantie in Kroatië en Griekenland. Het is mogelijk om een meezeilvakanties te boeken en mee te varen op het moederschip van de flottieljeleider. Geïnteresseerden kunnen op deze manier ook nog wat opsteken! Dat mag maar hoeft niet, lekker luieren met een boek is ook mogelijk bij een meezeilvakantie

Bij de meezeilvakantie varen we in het hoogseizoen vanaf 2 vertrekhavens;
Biograd en Split in Kroatië
De startdag is altijd op zaterdag. Je kunt per week instappen omdat we iedere week terug bij de basis marina komen.

Stap aan boord en doe zeilervaring op tijdens een meezeilvakantie!

Tijdens de dagtochten kun je veel opsteken over het actief meezeilen, manoeuvreren en alles wat bij het op pad gaan met een zeiljacht komt kijken. De flottielje leider zal je hier veel over kunnen vertellen en kan ook inschatten welke trainingen en cursussen er nodig zijn om in de toekomst zelfstandig vaarvakanties te kunnen ondernemen.

Als je liever wil ontspannen is dat ook geen probleem! Onze schippers kunnen de volledige handling van het jacht alleen aan. Een helpende hand bij het manoeuvreren in de authentieke Kroatische of Griekse marina’s is echter altijd welkom!

Onze vertrekhaven voor de flottieljes in Midden Kroatië is Biograd. Dit “witte stadje aan de zee” biedt veel meer “vakantiebeleving” dan bijvoorbeeld de naastgelegen grote massa haven marina Dalmacija in Sukosan.
Het gebrek aan goede en leuke restaurants maakt dat je als je vertrekt vanuit Sukosan min of meer 2 dagen van je vakantie moet doorbrengen in een ongezellige charterhaven met veel beton. Biograd daarentegen is een levendig stadje waar je op de zaterdagavond bij aankomst en vrijdagavond bij vertrek nog heerlijk kunt flaneren over de boulevard en de keuze hebt uit heel veel restaurants.

Pure vakantietijd winst!
Meezeilvakantie Kroatië; Biograd.

Samen met de goede ervaringen met onze samenwerkingspartners hebben wij besloten vanaf 2015 Biograd als officiële vertrekhaven voor onze watervallen en eilanden flottielje te kiezen.
Een jacht huren vanuit Sukosan, Zadar of Pirovac en meegaan in onze flottielje kan ook nog steeds, u sluit dan op zondag aan of vaart als het inchecken het toelaat op zaterdagnamiddag nog naar Biograd. Voldoende capaciteit van beschikbare jachten en als uw jacht toevallig toch in Sukosan of Zadar ligt kunt u toch mee in onze flottielje!

Waarom je een leukere en betere zeilvakantie hebt als je uit Biograd vertrekt =
2 vakantie avonden extra!

Wij mogen ons verheugen in een steeds grotere interesse voor onze flottieljes vanuit Biograd. De alternatieve vertrekhavens Sukosan en Zaton zijn helaas teleurstellend: Zaton heeft geen restaurants en Sukosan slechts 2 maar die zijn zo massaal met bedroevende kwaliteit eten, het lijkt meer op de kantine van een staalfabriek…
Feit is dat je toch 2 avonden van je vakantie in de vertrekhaven bent; op zaterdagavond en op de laatste vrijdagavond.
Biograd is een bruisend havenstadje met een heerlijke boulevard om op te flaneren vol terrasjes, een groot zwemstrand en keuze uit vele lokale restaurantjes in de kleine straatjes.
Netto 2 heerlijke vakantieavonden extra bij vertrek uit Biograd.

Biograd, nog een plus; inkopen voor aan boord.

Ook voor de inkopen aan boord is er in Biograd een grote supermarkt direct naast de haven en als je met de auto bent aan de rand van het stadje op 5 autominuten 4 grote supermarkten waaronder een Lidl.
Zaton heeft geen supermarkt en ligt „ in the middle of nowhere“ , Sukosan heeft 1 havensupermarktje met lange rijen op de vertrekdagen, beperkt assortiment en prijzen die 40% hoger liggen dan normaal.

Kosten van een zeilvakantie

Prijs huur hele schip 2020, per week vanuit Biograd

Je kunt met 4 personen inschepen. Prijs voor extra personen: € 350 per persoon (maximaal 5 personen aan boord). Het vaargebied is uitstekend geschikt voor het zeilen met kinderen.

Prijs huur hele schip 2020 , per week vanuit Split

 • 25/07 – 1/08 voor € 2595,-   Split Route week 1 Starthaven 25-7 vanuit een van de havens rondom Split en eindigt 1-8 in Korcula.
  Helaas, deze is al geboekt.
 • 1/08 – 08/08 voor € 2695,-  Split route week 2  Starthaven 1-8 vanuit Korcula en eindigt 8-8 om 09:00u in een van de havens rondom Split.
  Nog 1 beschikbaar!

Je kunt met 4 personen inschepen. Prijs voor extra personen: € 350 per persoon (maximaal 5 personen aan boord). Het vaargebied is uitstekend geschikt voor het zeilen met kinderen.

Prijzen zijn per schip en inclusief:

 • Accomodatie aan boord
 • Diensten van ervaren flottielje schipper en co-schipper
 • Bedlinnen

Na boeking ontvang je een informatiepakket met verdere gegevens over de reis en Kroatië.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht en transfer of reiskosten per auto.
 • Kosten tijdens verblijf aan boord, eten en drinken
 • Schoonmaakkosten € 150,-
 • Diesel ca € 60,- per week
 • Havenkosten ca € 230/280,- per week
 • Indien eigen vervoer: parkeren is mogelijk in de jachthaven voor ca.  € 60,-/week. Buiten de jachthaven gratis parkeren.

Vluchten en transfer

 • Vlucht op Zadar (voor Biograd) zie: www.cheaptickets.nl (vaak met een overstap in Zagreb) www.eurowings.com vanaf Keulen of Dusseldorf of www.ryanair.com vanaf Weeze of Charleroi
 • Vlucht op Split zie: www.transavia.com of www.cheaptickets.nl of www.easyjet.com
 • Transfers vanaf  luchthaven in Split naar Biograd per taxi, ca € 130,- . Reistijd ca 1,45 uur.
 • Transfers vanaf luchthaven in Zadar naar Biograd per taxi ca € 50,-. Reistijd ca 30 min.
 • Transfers vanaf  luchthaven in Split naar havens rondom Split per taxi maximaal 8 personen, ca € 50,- . Reistijd ca 30 minuten.
 • Eigen vervoer:  Biograd ligt op ca 1600 km van Utrecht.

De 8 daagse reizen vanuit Biograd starten en eindigen in Marina Kornatie, Biograd.

De 8 daagse reizen vanuit Split start 25-7 vanuit een van de havens rondom Split en eindigt in Korcula.

De 8 daagse reizen vanuit Korcula start 1-8 vanuit Korcula en eindigt in een van de havens rondom Split.
Voor comfortabel reizen van/naar Korcula gebruik je de ferry www.jadrolinija.com

Aan boord op zaterdag vanaf  17.00
Van boord op zat. 09.00 uur.
Max aantal gasten is 5

Gratis offerte aanvragen

Waarom een meezeilzeilvakantie boeken bij Euro-Yachtcharter?

– Geen bijkomende boekings- of reserveringskosten
– Aangesloten bij SGR (alleen voor Nederlandse klanten!)
– Als enige zeiljacht verhuur agent bieden wij ook financiële zekerheid voor Belgische en Duitse klanten middels onze certificering door Yacht-Pool International; de aanbetaalde reisgelden altijd verzekerd!
– Jarenlange ervaring; sinds 2004 actief in zeilvakanties
– Eigen Nederlandse enthousiaste medewerkers op locatie
– 24/7 bereikbaar
– Bezoekadres kantoor Maastricht voor persoonlijk contact en reisplanning
– Wij denken graag mee over je reisplanning en geven tips & tricks
– Leuke kids flottieljes in de zomermaanden
– Officieel partner van Kroatisch Verkeersbureau

Gratis offerte aanvragen