Ervaringen

(18-8-2011, Flottielje Turkije, Dufour 405, Grande Large 2011

Hallo Eric!

Inmiddels al een paar weken terug, maar hierbij nog even bericht over onze zeilvakantie in Turkije.

We zijn heel erg te spreken over je samenwerkingspartner in Turkije! Boot was perfect. De ontvangst ( en transfer ondanks feit dat we 3 uur vertraging hadden) zeer professioneel. En ook de hulp toen we plotseling lekkage bleken te hebben. De kleinschaligheid sprak ons zeer aan! ( Roger nog bijna door de base manager overgehaald om zelf in een Dufour te investeren, maar gaan we toch maar niet doen. Alhoewel wij Dufour de lekkerste boten vinden om te charteren! )

Daarnaast de flottieljebegeleiding ook helemaal goed! De meiden hebben ongelofelijk veel Engels gesproken en veel vrienden gemaakt! Flottieljeleiding was uiterst professioneel en deskundig! Prettige organisatie!

Met andere woorden: vooral met deze jachteigenaar en flottieljeleiders blijven samenwerken!
Voldoen aan jouw kwaliteitseisen!

Hartelijke groet,

Stephanie

Verstuurd vanaf mijn iPhone=


(12-7-2011, Bare Boat Elan 344 Impression 2007, Kroatië)

Dag Eric,

Het was ook dit jaar SUPER:

Zondag naar Zut waar we eerst verkeerd afmeerde tegen de steiger van het restaurant. De baai van deze haven is een van de mooiste die we tot hiertoe aandeden.
Maandag naar Piskera. S’Middags  voor anker in een prachtige baai (zie foto’s). Bij vertrek bleek het anker muurvast. De kapitein is het hoogdtpersoonlijk gaan losmaken (gelukkig “maar” op 11 meter)
Dinsdag naar Tribunj met goede wind. Mooie en moderne haven.
Woensdag Pakostane in de ankerbaai (foto): erg gezellig stadje! Het restaurant heette, net zoals onze boot:LUNA. Erg vriendelijk personeel.
Donderdag vatten we de terugreisaan met een stop op Murter – Jezera. Perfect aangemeerd door de eerste stuurman: mijn vriend Arne. We ontmoetten er een belg die eral  bijna 25 jaar komt met een fantastisch verhaal over de periode dat hij zelfs afreisde tijdens de oorlog!

De laatste dag zeilden we langs de westkant van Pasman om ten slotte onder de Uglian-Pasman brug te varen. We volgden een te groot ship dan net op tijd stopte. De mast heeft “één tik” gegeven tegen de brug…oef, geen schade!

Ten slotte terug in Sukosan.

Als ik de boot en de charter vergelijk, dan gaat mijn voorkeur uit naar de Elan 37 van vorig jaar. De boot is sportiever en de kuip is ruimer en geschikt voor 6. Ik vond het bijzonder uniek dat de Skipper van Elan me zelfs herkende! Top, niet!

Zou je me volgend jaar ook kunnen helpen met een boot in Rjeka of Split?

Groetjes,

Paul,

ps: spijtig dat we Wieland niet tegen kwamen – doe hem vele groetjes!


(11-8-2010, Bare Boat Bavaria 47, Kroatië)
Beste Erik & Chantal,

Bij deze nog even een kort berichtje. Vakantie was perfect gegaan. Deze keer geen enkel probleem, ruim 380 km gevaren/gezeild en heerlijk genoten.
Boot was perfect.
Tot de volgende keer… heb alweer een mooie nieuwe Bavaria cruiser 45 gezien voor misschien wel volgend jaar..;-)
Jouw tip om Antonia / diva te bellen voor accomodatie is erg goed bevallen zowel vervoer als appartement allemaal goed geregeld! Leuke mensen en erg gastvrij.


Groet, Jurgen 


(10-8-2010, Turkije Goceck, Bavaria 36, Bare boat)
Hallo Eric,

Het is inmiddels al weer een paar weken geleden dat wij terug zijn gekomen uit Turkije. Wij hebben een hele mooie week gehad. Mooi weer, mooie boot, mooi vaargebied en lekker eten!

Wij vlogen zaterdag 17 juli vanaf Eindhoven naar Antalya, daar stond onze transfer klaar voor een rit van 200 km (ongeveer 4 uur rijden). Wij hadden ook naar Dalaman kunnen vliegen maar dat kwam niet handig uit met vliegtijden. Dalaman zou ongeveer een half uurtje rijden zijn. In de auto zagen wij veel van het “niet toeristische” gedeelte van Turkije. Vervolgens kwamen wij rond 11 uur aan op de boot. Hij zag er netjes uit en we kregen erg veel zin in de rest van de week.
Zaterdag ochtend kwam Murat van Yachting ons het een en ander over de boot uitleggen en moesten we wat formaliteiten afhandelen. Hij was erg vriendelijk en ondanks dat zijn Engels niet heel erg goed was, was alles duidelijk.
Onze week was erg afwisselend, de eerste avond lagen we in een rustig baaitje met een aantal andere jachtjes en van die typisch Turkse schepen (gulets heten ze geloof ik).  De tweede avond lagen we ook in een baaitje maar die grensde aan een dorpje. Wij lagen daar met nog wat andere charterschepen en de paar restaurants deden verschrikkelijk hun best om ons binnen te halen. Aangezien het John’s verjaardag was zijn wij er op ingegaan. Het was een erg gezellige avond met veel wijn, prima eten en als afsluiter een waterpijp…  Deze avond zijn ook wat mannetjes van Yachting aan boord gekomen om het toilet, en de buiten douche te repareren. Verder was de boot prima in orde met zeilen van 3 maanden oud!
De volgende dag lagen we in Marmaris, een grote erg toeristische stad. In de bazaar sprak iedere verkoper je aan en ze lieten je absoluut niet met rust evenals de obers die bijna allemaal Nederlands spraken. Vervolgens hebben we heerlijk en rustig gegeten in een van de restaurantjes aan de haven. Daarna hebben wij het nacht leven verkend en dat viel zeker niet tegen!
De volgende dag voeren we met een harde wind weer richting Gocek. Wij hebben die dag erg lekker gezeild. Bovendien hebben we walvissen gezien! Iedere dag kwam de wind rond een uur of 11 en rond een uur of 5 was hij weer weg. Voor ons was dit wel prima, een goede reden om niet al te vroeg op te staan in ieder geval! Deze avond sliepen wij weer in een heel erg mooi baaitje.
De volgende ochtend zetten we koers richting Fethiye. Een oude stad die door aardbevingen helemaal op nieuw is opgebouwd. Er zijn hier wel nog een hoop resten te vinden van onder andere het badhuis van Cleopatra! John en ik hebben hier een oud Turks bad genomen, erg de moeite waard om ook eens te ondergaan!
De laatste dag, vrijdag voeren we terug naar Gocek, daar stond Murat al op ons te wachten. Nadat we de boot weer vol hadden getankt en de transfer hadden geregeld begonnen we aan ons laatste avondmaal.
Zaterdagochtend hebben we de boot gepoetst en moesten we de tijd doden want we werden pas om 12uur door onze transfer opgepikt. Dit deden wij door ons te laten scheren, een hele ervaring!! Zaterdag nacht hebben wij doorgebracht in Antalya. De stad had veel gelijkenissen met Marmaris, veel opdringerige restaurateurs en verkopers. Om 6 uur ‘s ochtends vlogen we weer terug naar huis.

Zoals het er nu naar uit ziet zetten wij volgend jaar koers naar Kroatie! Wij hopen dat je ons daar weer bij kunt helpen! Afgelopen jaar waren wij met zijn vijven, maar dat aantal zal nu wel verdubbeld worden!

In de bijlage heb ik wat foto’s gedaan.

Bedankt!

Groet,
Frederic, Guido, Joerik, Yasper en John

 


(11-8-210, jachthuur met schipper, Kroatië)
Dag Eric,

We zijn terug van Kroatie.
We hebben een heel fijne reis gehad.
De skipper was een toffe kerel
Het zeilschip voldeed ruimschoots aan onze verwachtingen.
Het was super relax.
Voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke groet,

  KrisArtikel in Europa’s grootste zeilmagazine “Yacht” van 23.06.2010 over Yacht-Pool en gecertificeerde bedrijven
(klik)
Ons artikel in de Joie de Vivre 
(Klik)

 Ons artikel in de Libelle (Klik)

 

 17-7-2010
(Sun Odyssey 49 met schipper, 10-7 tm 17-7 vanuit Kastela,

Dag Eric,

We zijn gisterenavond teruggekomen van onze zeilreis. Het was een fantastische ervaring waar we enorm van genoten hebben. Je hebt inderdaad voor ons een zeer goede schipper uitgekozen, zeer professioneel en aangenaam in de omgang.

Bedankt voor je goede zorgen!

Groetjes

Ann

 20-6-2010
(bare boat Kroatië,5-6-2010 tm 12-6-2010)

Beste,

Heerlijke week vakantie gehad.
Stralend weer, warm en zeewater goed zwembaar
Chartermij was dik in orde;
Reisplan:
1- Sukosan – Veli Rat
2- Veli-Rat- Piskera
3- Piskera – Zlarin
4- Zlarin – Skradin
5- Skadrin – Tribunje
6- Tribunje – Murter ( Zminjak  mooring boei aan restaurant)
7- Murter – Sukosan ( vergist van datum pas binnen om 12 u)

Alle havens perfect in orde,overal assistentie bij aanmeren, eten overal lekker en betaalbaar
La Luna in Tribunje is een goede tip;
Het enige probleem dat wij tegenkwamen is dat we dachten dat de periode van verhuur liep  van zaterdag 17u tot de zaterdag 12u….
Lagen lekker aan een mooring-boei terwijl de chartermij ons vruchteloos probeerden te contacteren.
Voor herhaling vatbaar

Mvg

Jan en Lieve

 11-5-2010

Dag Erik,

langs deze weg nogmaals heel hartelijk dank voor de geweldige begeleiding vorige week in Kroatie!

We hebben een hele fijne week gehad.
Ondanks al onze zeilervaring hadden wij zonder jouw nauwkeurige begeleiding in een vreemd gebied niet durven ondernemen met de kinderen wat we nu wel hebben ondernomen!We hebben nu al een ander echtpaar enthousiast gemaakt dat als passagier mee zou willen met Euroyachtcharter.
vriendelijke groet,

Debby

 9-8-2009


Hoi Eric ( en natuurlijk ook de flottieljeleiding en alle andere medewerkers van euro-yachtcharter.nl)


Super, megagaaf, perfect, geweldig, toppie enzovoorts.   Allemaal van toepassing op onze zeilvakantie.

We hebben de eerste week onder de bezielende flottielje leiding de Krka watervallen route

gedaan en het was allemaal prima geregeld. .  De Konoba bij de watervallen sprong er voor ons uit en de

Peka was daar erg lekker.   De 2e week zelf bare boat met ons eigen gezin was een groot

avontuur en we hebben veel beleefd.   We hebben  geprobeerd om een top 3 te maken van

de haventjes in deze 2 weken maar dat lukt gewoonweg niet omdat we een absolute top 6 hebben en

deze hadden allemaal dusdanig hun eigen karakter dat we daar niet uit kunnen kiezen. Dat moet jullie

genoeg zeggen.    We willen jullie allemaal bedanken voor de prima organisatie en wij

vinden het erg knap dat je er een  persoonlijke touch aan geeft wat wij erg leuk vonden.  

Mede dankzij jullie was het voor ons een droom die werkelijkheid is geworden.


Nogmaals bedankt en veel succes en als we weer gaan zeilen nemen we zeker contact met jullie op.

(We denken al voorzichtig aan een nieuw avontuur in Griekenland….)


Met vriendelijke groet,


Rob en Anita, Robin, Djonno en Tom


 10-8-2009
Goedemiddag Eric,

 

 
Graag wil ik even laten weten dat wij weer een fantastische vakantie hebben beleefd in Kroatië (Biograd – Vodice – Kornati – Novalja – Rab – Biograd).
Wij waren zeer te spreken over de Bavaria 42 en ook over jouw partner ter plaatse . Goede service en uiteindelijk konden wij rond 14:40 op de boot op de dag 1.
 
Nogmaals dank voor de geleverde service en wellicht tot volgend jaar indien wij weer eenzelfde trip zouden willen maken.
 

Met vriendelijke groet!Erik
16-8-2009

Hallo Eric,

 
wil je  laten weten dat we een supervakantie hebben gehad. Zeker ook dankzij de prima service van charteraar en jou, de telefoons waren echt een uitkomst, en de techtnische support ook.
Verbeterpunt blijft toch de buitenboordmotoren van de bijboten, ook als er benzine ipv diesel in zat gaven ze veel gedoe en ergernis.
 
Wie weet tot onze volgende zeilvakantie in Kroatie! We denken dan aan een 40/44, dus bereid vast een mooie aanbieding voor.
 
Vriendleijke groet,
 
Sandra
 
14-8-2009
Hallo Eric,

 
 
We hebben echt een geweldige vakantie gehad.
Prima boot (vooral de boegschroef was bijzonder prettig)  prima weer en prima organisatie, en ook het boek de “vaarwijzer” heeft zijn titel alle eer aangedaan.
 
Tot ziens
Groeten
 
Wil
14-8-2009

 

Beste Eric,
 
Onze zeilvakantie  ligt alweer 2 weekjes achter ons.
De hele familie heeft er geweldig van genoten, alles viel gewoon reuze mee.
Kornati  is een prachtig vaargebied,  de flottieljeleider was gewoon “top”! , een  leuke  groep mensen ontmoet …
Kortom er worden al plannen gesmeed voor  volgend jaar …
Zoals op de afscheidsreceptie afgesproken zouden we graag de emailadressen van de andere deelnemers  bekomen. Zo kunnen we wat fotos  en zo uitwisselen. Hartelijk bedankt alvast .
 
Met vriendelijke  groeten,
 
Annick en Marc Schroyen
 

18-8-2009

Eric,

 Wij hebben allemaal genoten van een overheerlijke vakantie. Veel daarvan is te danken aan jouw goede zorgen. Bedankt daarvoor.

Vriendelijke groeten,


Els, Julie, Kiran, Mattias en Peter26-8-2009

Hallo Eric en crew,


Even heel in het kort hoe onze vakantie verlopen is:


Heenreis – veel fileleed in Kroatië

Overname Bavaria 37  prima geregeld – goed – schoon en kompleet schip.

De eerste week weinig wind – de tweede meer wind. Geen storm geen onweer.

Oscar deed het prima  – de hele groep was gezellig. Nergens problemen.

We hebben ons prima geamusseerd.

De terugreis op zaterdag en zondag was niet leuk. Enorm druk en massa’s filles.


Al met al een geslaagde vakantie!


Groeten van Joke Joep en Jordy


27-8-2009Hallo Eric en/of collega,

Ik heb de enquête ingevuld en een fantastisch vakantie gehad!

Jullie zouden ook de E-mailadressen nog vrijgeven van de groep van 1/8 – 8/8
(Krka) zodat wij foto’s uit kunnen wisselen. Willen jullie dat nog doen?

Thanks!

Edward
(voorheen Menuet 😉


 

21-7-2009

Hoi Eric

In 2010 staat een week Croatië op het programma met mijn hele schoonfamilie. De geplande vertrekdatum vanaf Pula is 12 Juni 2010.
We zijn echter met 12 personen. Heeft jouw organisatie zeilboten geschikt voor deze capaciteit en welk type ?   Laat me dit even weten.
Overigens onze laatste zeiltrip was weer een groot succes en we hebben nu al besloten (staat los van familieuitje ) om volgend jaar weer te gaan. We zijn dit jaar naar het noorden gevaren langs de westkust van Istrië. In tegenstelling tot de eilanden hadden we geen gebrek aan wind. 10 liter diesel aftanken in een week zegt genoeg. De foto’s ( met vlag )stuur ik je zo spoedig mogelijk.

We hebben dit jaar voor het eerst onze kuipkussentjes van onze eigen boot meegenomen. Dit is een TIP naar alle euro-yachtcharterklanten . NOOIT MEER VERGETEN en aangenaam zitten.

 Groetjes Tony.

21-7-2009

Dag Eric,


De door u geregelde verzekering bij unigarant is inmiddels betaald.  Wij hebben een prachtige zeilvakantie gehad in Biograd.  Het schip was gloednieuw dus hierover geen opmerking.  Wij hebben geen enkel probleem gehad en ook deze reis geen schade gevaren.  Wij hebben trouwens gezeild met de wimpel van uw bedrijf.  Misschien stuur ik nog een foto hiervan!

 

Vriendelijke groeten,

 

Carlo30-6-2009

Beste Eric,Je sigaren heb je verdiend! Uitstekende service aldaar. Boot was helemaal top; uiteraard mazzel dat ‘onze’ boot defect was en wij daardoor deze iets grotere kregen. Medewerkers waren zeer vriendelijk en sevice gericht.
De cycladen zijn prachtig om te varen. Volle zon en windkracht 5-8 Bft is juichen. Ankeren vergt geduld en proberen.
Ik denk dat ik voortaan de hele zomer blijf zeilen…
Volgend jaar iig weer terug.Succes en als ik een bootje voor je moet zeilen roep je maar.

Chiel en Luzi 

10-6-2009

Beste,

Een goeie week geleden zijn wij terug thuis gekomen van een zalige reis Kroatië! We hebben een heel fijne & ook diverse week gehad: van veel zon tot storm & bora, van ongerepte natuur & pittoreske haventjes, tot moderne steden & gezellige drukte, … !

Wij willen jullie bij deze nog eens van harte bedanken voor alle voorbereidingen & opvolging die jullie zo goed hebben uitgewerkt. Van bij de boeking van het schip & alle nodige informatie, tot de check-in in Kroatië zelf, de check-out en het kaartje bij onze thuiskomst, nergens hadden we het gevoel dat er iets over het hoofd was gezien, alles was piekfijn in orde! (De leden van Adriatic Charter zijn trouwens ook heel vriendelijke & leuke mensen!)

(Enkele fotos voor op de site eventueel zal ik jullie later nog doorsturen.)

Bedankt!

Elyse & Henk Pauwels

  

25-11-2008

Beste Eric,

 

“We gaan toch weer zeilen?” Voor de kinderen is het duidelijk; een vakantie zoals we in Kroatië met jullie organisatie hadden, is onvergetelijk. De reis, de boot, de natuur en de gezelligheid, het was een topvakantie. Ons devies: Zo min mogelijk op de motor varen en zodra we de haven uit waren, hijsen dus! De route is goed te doen, mits de wind mee werkt, de tips bij de briefing; waar te ankeren, waar zwemmen, waar tanken, ze zijn prima.  We hebben alle vrijheid die bij een zeilvakantie hoort, ervaren, maar wel met een fijne begeleiding.

 

Ilsa, Hanneke en onze zeerovers Hans, Eric, Wieland en Lonieke

 

Ps de foto waar Eric een boek leest in de kuip, Aquamarijn, is onze inzending voor de fotowedstrijd. We gaan voor de eer!21-10-2008

Beste Eric,

Bedankt voor de heerlijke vakantie van afgelopen zomer. We hebben genoten, het was alles wat we ervan hadden verwacht en meer. Het was leuk om in de flottielje mee te varen, goede informatie, professionele begeleiding en een leuke groep. Zonder dat je een gevoel van verplichting had. We hebben prachtige plekken gezien, heerlijk gesnorkeld in baaien waar verder niemand kwam. De natuurpracht in de Cornati is werkelijk fenomenaal! Af en toe waanden we ons in de Caraiben, maar dan rustiger! Na een paar dagen hadden we het gevoel dat we al een maand weg waren, zo ontspannend! De restaurants die binnen de route vielen waren ook goed, betaalbaar en authentiek. Ook onze boot was prima, goed onderhouden, van alle gemakken gezien en proper. De volgende keer slaan we alleen wat meer proviand in, zodat we ook af en toe op de boot kunnen koken. Eenmaal onderweg kom je toch weinig winkels tegen waar je boodschappen voor een lekkere maaltijd kunt doen. En dat is voor ons bourgondiers toch erg belangrijk! Een zeilvakantie in deze setting was voor ons de eerste keer, maar volgend jaar gaan we weer! Dan willen we met een groep vrienden gaan, we zijn iedereen al enthousiast aan het maken!

Nogmaals dank!

Groeten,

Sjuul en Robin16-9-2008

Hoi Eric,

Ik wil je even laten weten dat we weer een fantastische zeilvakantie hebben gehad. We hadden perfect zeilweer, lekkere temperaturen en de boot was prima in orde. Geen enkel probleem ermee gehad en compleet uitgerust, van gps-plotter tot en met badjassen voor de bemanning! Ook wil ik nog even jullie man ter plaatse complimenteren. De ontvangst door Borko was allerhartelijkst, hij heeft een heldere introductie gegeven van het schip en had ook nog een aantal goede tips wat betreft te bezoeken plaatsjes, zoals een bezoek aan Rovinj en Brijuni.
Jammer dat het weer zo snel voorbij is gegaan.

Vriendelijke groet en hopelijk weer tot een volgende keer.

Thea

 


22-8-2008

Hoi Eric,  Inmiddels weer een weekje thuis, en Kroatie lijkt alweer ver weg dan. Gelukkig hebben we genoeg foto’s….:-)  Vakantie is super geweest en de route split Dubrovnik was prachtig ! Absoluut een aanrader !!!Met name Mljet heeft de meeste indruk gemaakt, naast Korcula en Dubrovnik stad.We hebben slechts 2 keer een ACI Marina gedaan en verder in de meest mooie baaien voor anker gelegen.In Mljet hebben we een auto gehuurd om vanaf de heuvels foto’s te maken. Als uit de folder !Varen is verder goed gegaan, alhoewel we wel een en ander mee hebben gemaakt. Een nacht voor anker hadden we bewust een baai gezocht om in de luwte te liggen. 40 meter ankerketting uit, 2 lijnen naar de wal. ‘s nachts is de wind echter gaan draaien en ging het flink te keer.Verschillende schepen raakte in de problemen en de rotsen kwamen akelig dichtbij en dus ook de ondiepte. Aangezien de spanning op de lijn naar de wal zo groot was geworden, hebben we lijn moeten kappen en de ochtend daarna weer opgehaald. Een andere baai voeren we weg van de wal (opnieuw anker, 2 lijnen naar de wal) en sleepten onze lange lijnen achter de boot door het water bij het wegvaren. Een Bavaria 44 wilde meteen onze plaats innemen, dus waarschuwde we voor de lijnen die we nog aan het binnenhalen waren.Meneer had echter zo’n haast dat de lijn in zijn schroef zat, hij onbestuurbaar werd, met roer op de rotsen van wal kwam. Heb snorkel en duikbril maar gepakt en de lijn uit zijn schroef gesneden. Zo heb je wel wat te doen op je vakantie…:-)Uiteraard krijg je alle verhalen en foto’s bij terugkomst nog te horen en te zien, en nodigen we je nu alvast uit om te komen eten.  Neem aan dat je voorlopig genoeg barbeque en scampies hebt gehad, dus we verzinnen wel wat……… Veel succes nog met de flottielje en tot horens.
grz,  

Louis & Margot4-8-2008

Hello Eric & Moniek,

Alle varianten van het Belgisch weer hebben we in Kroatië beleefd maar
dan in vakantieuitvoering wat het in zo’n leuk zeilland wel spannend
maakt! We waren bijzonder onder de indruk van jullie perfecte
flotieljebegeleiding: ieder morgen een duidelijke bespreking van de
lokale weersvoorspelling, route en bestemming. Het besef dat bij aankomst in de volgende haven een aanlegplaats
lag te lonken met een zwaaiende Eric maakten de zaak wel super. De
mankementjes dat onze wat oudere Bavaria 42 vertoonde (frigo en
slechte electriciteitsaansluiting) werd in de volgende haven door de
kroatische technieker gewillig opgelost. Voor de rest deed het schip
het prima en bracht het ons veilig van de ene naar de andere haven een
bura aanval probleemloos trotserend. En nog een gouden tip voor de
twijfelaars: de voorbereidende training vaarvakantie die we volgden
was al een leuke vakantiedag vol wijze ervaring die zeer toepasselijk
was in het vakantieland.
Van harte dank voor de professionele afwerking, het sms’je, de
boekingen voor de overnachtingen vooraf, de
blauwe ogen en glimlach van Moniek.

We wensen jullie een schitterende
carriere met euro-yachtcharter toe!

De vakantiefoto’s van ons weekje flotielje met euroyachtcharter zijn
te downloaden via onze server.

Veel liefs en nogmaals dank!

Jo & Gertje, Bi & Luis, Stephaan & Myriam Schutte

 


28-7-2008

Beste Eric.
We hebben van de week genoten en zijn aan het denken over volgende jaar. Daarbij denken we aan Griekenland en met name lefkas.Kun je iets zeggen over de verschillen? Hoe zit het bv. met de wind? Baaitjes?Doe jij dat gebied ook of loopt dat via een andere organisatie?
Gr
Ivo en thea28-7-2008

Hoi Eric,


Ons experiment om met onze twee kinderen van 4 en 6 te gaan flottieljezeilen in Kroatie leverde vooraf wat zenuwen op (‘waar beginnen we aan’), maar is kort samen te vatten als een groot succes. Daar kon zelfs de eerste dag, verwaaid in de ‘gezellige’ haven van Sukosan, met regen en al, niets aan af doen. Het was een geweldige ervaring en we hoeven dan ook niet te twijfelen wat we volgend jaar willen doen met de vakantie: zeilen, maar dan nog een paar weken langer. De flottielje was leuk, en de aanwezigheid van veel andere en vooral iets oudere kinderen gaf ook de luxe dat we ‘s avonds rustig konden eten terwijl de jongetjes de tijd van hun leven hadden. Kortom: het was precies zoals we hadden gehoopt. Naast het zeilen in Kroatie, dat echt fantastisch is, was ook de rest van onze kennismaking met Kroatie een aangename verrassing. Het eten, het ongelooflijk gevarieerde landschap, de sfeervolle dorpjes, voor ons echt een ontdekking om nog vaak naar terug te keren.

Helga29-9-2007 

Beste Eric,

Hierbij een compilatie van onze vakantie foto’s voor de foto wedstrijd.

We hebben weer een te gekke vakantie gehad. Ik heb ook nog een reistip voor je. Vanaf Dusseldorf kan je met de autotrein naar Villach in Oostenrijk, vanaf daar is het nog maar 500km rijden naar Sukosan. De trein rijdt ‘s nachts dus kom je uitgerust aan. link naar de autotrein (klik)

Mvg,

Robert-Jan


 

19-9-2007 
beste Eric
we zijn weer terug van een top vakantie erg mooie omgeving /zeil gebied, met de boot was alles goed geregeld. aardige mensen, vele leuke havens en ankergebieden alleen het weer was de eerste drie dagen slecht (kan niemand wat aan doen)
we hebben 1 keer een zware wind en regen gehad gelukkig zaten we toen op open zee de wind was regelmatig 45 kn maar geen problemen boot voldeed prima een paar riffen erin en hij liep als een trein
een paar kleine dingen zijn ons op gevallen: op deze boot was geen sprayhood aanwezig dit is een groot nadeel als je met wat hardere wind aan het zeilen ben en als je voor anker ligt je zit nooit uit de wind .in de boot zat een mooi navigatie scherm maar geen kaartje, ik had gelukkig mijn eigen navigatie met de het nieuwste navionics kaartje erin bij me. gelukkig zat er wel anker alarm op want het anker wat op de boot zit is met een wat hardere wind volstrekt onvoldoende om de boot op zijn plaats te houden.
wij zijn aan wat grotere schepen (platbodem/lemsteraak) gewend dus was het wel ff wennen aan de ruimte op de SO 40,3
de havens zijn prijzig daar maar het eten bij sommige restaurants was daarin tegen weer wat goedkoper
kortom we hebben een top vakantie gehad en zeker voor herhaling vat baar
jij bedankt voor alle moeite en kijk maar vast wat voor ons een 45 voeter of groter gaat kosten volgend jaar ongeveer de zelfde tijd
oja we hebben we ons nog kostelijk  geamuseerd aan de vele mensen die s,avonds  de haven in kwamen varen en aan moesten meren aan een mooring dit geeft voor veel mensen toch problemen
bedankt en tot horens
groetjes
Rob en Renee
 

3-9-2007
Hoi Eric !!
We hebben een geweldige leuke vakantie gehad
De leukste en liefste foto vond ik toch wel v.d. Fam. Hofman (DSC05258)met kabouter kwebbel en kabouter lui bij de watervallen!
Geweldige uitzichten (DSC05301)
Leuke groep in de flotielje, dat klikte allemaal meteen met elkaar!
Veel gezien en meegemaakt
(windstil, beetje wind, veel wind, Jugo & Bora. We hadden het warm in het begin (bijna 40 graden)en het koelde later lekker af, naar een beetje normalere temperaturen
We hebben veel branden gezien en veel blusvliegtuigen, dat was wel jammer voor de natuur, maar wel leuk om dat van dichtbij te hebben meegemaakt
De laatste dag hebben we ook nog een hele groep dolfijnen gezien
Kortom veel gezien en heel veel leuke mensen ontmoet..
Groetjes van Michael en Leontien 

22-8-2007


Beste euro-yachtcharter.nl crew,

Wij zijn net terug uit Kroatie en we hebben het fantastisch gehad! We hebben een heerlijke zeilweek gehad. Helaas konden wij 1 dag niet zeilen vanwege de Bura (harde onvoorspelbare wind).
De boot (Bavaria 32) was perfekt. Alles zat erop wat we nodig hadden.De route was erg mooi. De flottieljeleiding was vriendelijk.
Volgend jaar willen we heel graag weer gaan maar dan vertrekken vanuit een andere haven. De Kornati route was prachtig alleen misste we af en toe een gezellig klein dorpje waar je ‘s avonds kan rondslenteren (zoals Sali op deze route) en een boodschap kan doen.
Als je de prijzen voor volgend jaar binnen hebt, zou je het ons dan willen mailen?
Bedankt voor alle goede zorgen. Het was allemaal top geregeld.
Met vriendelijke groet,
Claudia

10-8-2007
Hallo Eric,

Begin juli hebben we via euro yachtcharter een boot gehuurd in Sukosan.

Natuurlijk laten we graag weten hoe deze vakantie is verlopen samen met onze zoon  van 12 en onze dochter 9. Twee weken lang hebben we langs de kust gevaren van Sukosan tot Hvar en weer terug. We hebben zelfs dolfijnen gezien (eentje heeft zelfs een tijd met de boot meegezwommen).We kunnen heel oprecht zeggen dat we met volle teugen hebben genoten van dit prachtige land. Maar dat zou niet de hele vakantievreugde omvatten. Ook de ontvangst in Sukosan door Adriatic charters was prettig en goed geregeld. De boot was prima, schoon en helemaal compleet. Iedereen was erg vriendelijk en behulpzaam. We zijn zelfs zo enthousiast dat we overwegen om het komende jaar weer een boot te huren om de rest van de kust te bwonderen. Graag blijven we op de hoogte van jullie mogelijkheden en aanbiedingen om een boot te huren in Kroatie. De volgende keer zullen we wel een grotere boot zoeken dan 32 foot. We hebben gemerkt dat de kinderen en wij zelf wat meer bewegingsruimte kunnen gebruiken op de boot.

met vriendelijke groet,
Oscar en Lieke
 

7-8-2007
Dag  Erik Cox,
Onze zeilreis in Kroatië van 21-7-07 tem 4-8-07 is prima verlopen.
Het afhalen en terugleveren van de Bavaria 32 voet verliep prima.
Het dient gezegd dat wij niet op onbekend terrein waren: vorig jaar charterden wij ook een zeilboot te Sukosan en de jaren daarvoor reisden we enkele malen naar Rab, steeds met een motorboot. 
Gezien onze ervaring hebben we dan ook ten volle genoten van onze zeiltocht alleen. Dag twee waren wij reeds op RAB , waar we onze vrienden bezochten.De tweede week sloten we even aan bij een flotielje. Ondanks de goede begeleiding van Albert en het zeer aangename gezelschap van de groep Nederlanders verkozen we na twee dagen toch weer alleen op stap te gaan.Her en der kom je toch bekenden tegen: in ons geval Tinneke, de reisleider van vorige jaar. Ook zo weer een aangenaam moment.
Tot daar  het relaas.
Sta me toe nog enkele bedenkingen te formuleren:
1. De Kroaten waren soms onvriendelijk. De spreuk ‘ klant is koning’ was hen onbekend.
2. De aanlegplaatsen worden toch steeds duurder. 
Hopelijk worden de Kroaten niet het slachtoffer van hun succes.
Verder nogmaals dank voor de zeer goede service die wij van u mochten ontvangen.
Vriendelijke groeten,
Fam Wullus Yves & Riet
België.

1-8-2007
Beste Eric,

WE hebben een geweldige WK gehad met een goede boot,
Soms was het achteruitparkeren even spannend met harde wind, maar als je om je heen keek, had iedereen daar moeite mee.
Nog bedankt voor het regelen van de grotere boot. Met de grote hitte was het achteraf erg goed dat we een grotere boot hadden.
Bedankt hiervoor, we zullen zeker nog een keer teruggaan naar Kroatie, het was er erg mooi om te varen.
water 30 graden, zon en wind en blauw water.

Groeten Jeannette.

Dag Eric,
Wij hebben een fijne zeilvakantie gehad in Kroatie. De eerste week hadden we wel een tekort aan wind, slechts één tot twee uur meer wind dan 6 knopen. Maar in de tweede week hebben we wel genoeg wind gehad.
We kregen een spikspinternieuwe nieuwe boot. Wel leuk, maar er waren nog wat kleine kinderziekten…..
De boot werd gecheque’t en bleek dat de ankermotor niet werkte, maar dat zou die avond nog opgelost worden… Bleek niet mogelijk te zijn en wij moesten dan ‘s anderendaags verhuizen naar een andere boot, ook nieuw! Hier bleek alles te werken bij het nakijken.
Bij het ankeren bleek de slip van de ankermotor helemaal los te staan en bovendien was de ankerketting niet vastgemaakt aan de boot, gelukkig hebben we dat gezien en allemaal in orde kunnen maken. De ankerketting heb ik kunnen merken om de tien meter.
Buiten deze mankementjes hebben we het er goed vanaf gebracht, het was zowieso een heel fijne zeilvakantie die we iedereen kunnen aanbevelen.
We schrijven nog een verslagje van onze route, weetjes en een reisverhaal en zullen dat op onze website publiceren! 
 Je kan dit gebruiken naar jullie klanten als referentie.
Bedankt voor jullie zorgen.
Vriendelijke groeten,
Carl en Ann
België


22-7-2007
Beste Eric,
Zoals je weet hebben wij van 7 t/m 14 juli 2007 gezeild in craotie. Het was geweldig. Goede boten. Goede begeleiding van Adria-charter, wat een service. De flottiele leiding deed het heel goed. Gaven voldoende vrijheid en hadden een goede sfeer. Enkele kleine dingen vielen ons nog wel op en zijn al met hen besproken’.
1. lijst van deelnemers en boot-indeling met boot naam zouden bij de eerste meeting/briefing uitgedeeld kunnen worden aan de schippers zodat direct bekend is wie op welke boot zit zodat het aanroepen via de marifoon makkelijker verloopt. Mobiele telefoonnummers kunnen hierop ook vermeld worden.
2. misschien toch een wat strakker advies aan mindere zeilers als het weer onheilspellend is. Wij hebben een dag gehad waarop er ‘smiddags een windkracht 8-9 gegeven werd waarop de boten met meer zeilervaring in de haven bleven, inclusief de flottiele leiding. De beide mindere zeilers trokken er toch op uit. Ik denk dat de flottiele leiding dan meer dwingend zou kunnen zijn, voor de veiligheid van de zeilers. Ik heb dit besproken met Albert. Hij vindt dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Hierin heeft hij gelijk echter de zeilervaring van deze deelnemers was niet zodanig dat zij konden overzien waarvoor ze verantwoordelijkheid moesten dragen.
Echter alle lof voor Albert en Sjaan. Aardige en zeer capabele mensen die onze vakantie voorop stellen en met veel sfeer en plezier hun werk doen.
Ik heb nog een vraag. Ik gaan een aantal keren per jaar met 2 vrienden, goede zeilers, er een lang weekend zeilend op uit. Zou er in het voorjaar of najaar ook een lang weekend in croatie gezeild kunnen worden?
Groeten, en ik denk tot volgend jaar
Robertjan

29-6-2007

Beste Eric, we hebben een heerlijke week gehad,toch lekker windje,en veel zon,alles was tot in de puntjes goed geregeld,mijn complimenten daar voor, alleen een Bavaria,is een schip voor motorboot mensen ,die toch willen zeggen, dat ze zeilen!! maar dat kon het feest niet schade, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Heel erg bedankt! het was top,  volgende keer zeker Euro-yachtcharter. hou me maar even op de hoogte! voor het eind van het seizoen, klein goed zeilend scheepje,voor mijn vrouw en ik!!! 
kijk maar even!!!
Guus en bemanning.