Kroatië zeilvakantie

Kroatië zeilvakantie? Mis de spectaculaire Dalmatische kust niet!

Kroatië zeilvakantie

Kroatië zeilvakantie

Vaar naar de klassieke jachthavens van Kroatië, historische havens of verlaten baaien.
Vraag een groep zeilers om hun favoriete bestemming in de Middellandse Zee te noemen en het is waarschijnlijk dat Kroatië redelijk overtuigend bovenaan de lijst zal eindigen. Redenen voor deze positie zijn niet alleen de ongelooflijke blauwe vergezichten, kristalhelder water en de schilderachtige kustlijn van meer dan duizend eilanden die een spectaculair visueel zicht creëren. Kroatië biedt veel waar voor uw geld en heeft een grotendeels rustige, overzichtelijke en ongerepte kustlijn in vergelijking met de ontwikkeling waarvan vele andere Europese bestemmingen getuigen. ‘charmant’, ‘veilig’ en ‘stunning’ zijn allemaal woorden die vaak worden gebruikt om de kustlijn van Kroatië te beschrijven.

Als opstapplaats voor uw Kroatië zeilvakantie zijn er meer dan 50 klassieke jachthavens, waarvan de meeste zijn gebouwd in de afgelopen 20 – 30 jaar en vervolgens volledig zijn gerenoveerd in het laatste decennium. Veel van de jachthavens van Kroatië hebben de Blauwe Vlag-status vanwege hun vastberadenheid om hun belangrijkste aantrekkingskracht te beschermen – een ongerepte omgeving. Naast dat u naar een volledig onderhouden jachthaven kunt gaan met alle voorzieningen, kunt u net zo gemakkelijk aanmeren in een van de meer dan 500 andere havens, met een eeuwenoude ambiance.

Enkele van de meest populaire historische havens in de zeilgemeenschap zijn Cavtat, Korcula Town, Hvar en Stari Grad, Trogir, Sibenik, Sali, Istra en Vrsar, om er maar een paar te noemen! En voor degenen die er even tussenuit willen op een origineel avontuur vindt u een aantal veilig afgelegen inhammen en baaien om in te ankeren, waar rust gegarandeerd is. Je zult gemakkelijk een deel van de kustlijn en een stuk strand vinden.

Kroatië zeilvakantie staat bekend om zijn gunstige zeewinden en veilige wateren, waardoor hier zeilen een goede optie is voor velen. Ervaren zeilers vertrekken vaak vanuit Pula, in het noorden van Kroatië, om de pittoreske eilanden en Romeinse overblijfselen van de Kvarner-baai, Cres, Losinj, Rab en Krk te verkennen. Een andere populaire route omringt de verbluffend mooie Kornati-archipel, nu beschermd als een nationaal park met meer dan 100 eilanden.

Zeilen Kroatië met schipper ervaringen

Boot charter is er in overvloed langs de Adriatische kust, met belangrijke centra in de toegankelijke, pittoreske en goed onderhouden havens van Biograd, Split & Rogoznica, Baska Voda (Split), Dubrovnik en Kotor. Zeilboten, motorjachten en catamarans kunnen allemaal worden gecharterd met een schipper en bemanning, of onafhankelijk indien u in het bezit bent van een vaarbewijs.

Bel ons om de perfecte Kroatië zeilvakantie te boeken! Bel +31-436090577