Zeilen Kroatië

Zeilen Kroatië de droom van elke zeiler

Zeilen Kroatië

Zeilen Kroatië in een van Europa’s meest populaire vaarvakantiebestemmingen, de Dalmatische kust van Kroatië is de droom van elke zeiler. Met grote internationale luchthavens in zowel Zadar, Split als Dubrovnik, kan het huren van een jacht om de glinsterende blauwe wateren van de Adriatische Zee te ontdekken niet eenvoudiger zijn! 350 km dramatische kustlijn kijkt uit op een verstrooiing van meer dan 1200 fantastische eilanden, die niet beter konden worden verkend dan per boot.

Vaar naar de historische havens en drink een drankje in de trendy bars van Hvar, relax op Brac’s wereldberoemde Zlatni Rat-strand of wandel door de weelderige groene dennen van het Mljet National Park. Flottielje Kroatië zeilen is niet alleen een zeilervaring, maar een mogelijkheid om de magie van deze “Adriatische parel” te ontdekken!

Mis het niet in Kroatië: Split, Sukosan, Sibenik, Biograd na Moru, Dubrovnik. Meer weten over een flottielje Kroatië vakantie? Bel +31 43 609 0577

Drie redenen om te zeilen Kroatië

1. Kroatisch klimaat
Niet veel plaatsen kunnen een beter klimaat voor zeilen Kroatië bieden! Tussen april en oktober bieden de milde bries en gemiddelde temperaturen van 30 ° C langs de Dalmatische kust van Kroatië optimale zeilomstandigheden. Gecontroleerd door een mediterraan klimaat, zijn de droge zomers vol met zonneschijn, met op eilanden zoals Hvar zelfs met gemiddeld 2.700 zonne-uren per jaar! Wanneer u in dit seizoen echter een boot huurt, moet u rekening houden met de Bora-wind (koude wind uit het noorden) en de Jugo-wind die uit het zuiden die ‘s avonds stormen met zich meebrengt.

2. zeilen Kroatië en eilandhoppen
Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om rond de adembenemende en diverse eilanden van de Kroatische Adriatische kust te hoppen. Met uw eigen boot kunt u van eiland naar eiland varen en kiezen welke het beste bij u passen. Als u heeft genoten van het luie leven aan boord van uw jacht en zin heeft in iets actiefs, ga dan naar Rab, waar fietsen en wandelen de droom van elke avonturier is! Of misschien wilt u zich verdiepen in een of andere eilandgeschiedenis en naar het mysterieuze eiland Vis gaan, dat pas kort geleden voor toeristen is geopend na meer dan 30 jaar als militaire basis te hebben gediend. Er zijn eindeloze mogelijkheden met een jachtcharter in Kroatië, omdat u uw navigatieroute kunt aanpassen aan uw groep, met voor elk aan boord wat wils.

3. Stranden van Kroatië
We weten allemaal dat zeilen Kroatië niet alleen het juiste jacht te huur is dat belangrijk is, maar ook de stukken glinsterend zand waar u de boot kunt ankeren en cocktails drinkt terwijl u geniet van de zonsondergang boven de oceaan of meezeilen Kroatië triomfeert hier; met betoverende witte kiezelbaaien en weelderige, lange stukken goudkleurig zand, heeft het een overweldigende reeks opties. Bovendien staan de Kroatische stranden in de top 5 van de schoonste stranden van Europa! Spring op je jacht en ga op weg naar de Lovrečina-baai op het eiland Brač, met haar glorieuze zandstranden aan de glinsterende, doorschijnende wateren van de Adriatische Zee.

Wonderlijke watervallen
Het landschap van Kroatië is adembenemend, waarvan de meest adembenemende plekken de de nationale parken zijn. Het nationale park Plitvice ligt iets meer dan 100 km ten noordoosten van de basis van de boot Zadar en biedt meerdere verbluffend watervallen, zoals de hoogste van Kroatië de Veliki-klap die 78 meter hoog is. De verschillende watervallen lopen omlaag in 16 turquoise meren, die toegankelijk zijn via charmante looppaden die zich door de smaragdgroene bomen en meren slingeren. Als alternatief kunt u uw zeilvaklantie vanuit onze Sibenik-basis starten en een dag of twee de watervallen van Krka National Park verkennen, zoals Skradinski Buk. Meer weten over zeilen Kroatië? Bel +31 43 609 0577