Nieuwsbrief februari 2015, flottieljespecial

 Alle flottieljes van 2015 op een rij

“een eskader, formatie oorlogsschepen, marine-eenheid, schip”. Dit zijn de betekenissen volgens een online encyclopedie van het woord flottielje. Wij verstaan echter iets anders onder het woord flottielje. Wat dan precies? Dat kunt u lezen op onze vernieuwde website! Benieuwd naar de data en verschillende locaties van de flottielje tochten die Euro-yachter.nl aanbiedt? Of benieuwd naar de flottielje leiders? Lees dan verder.
Slag-bij-Duins

-Kroatië Noord
-Kroatië Zuid
-Griekenland
-Italië
-Meivakantie
-Meezeilen
-Dolfijnen!

Kroatië noord

Twee routes, een hele zomer lang, ervaring sinds 2004! Al meer dan tien jaar biedt Euro-Yachtcharter flottieljes aan vanuit Kroatië in de omgeving van Zadar. In den beginnen vanaf Sukosan, nu vanaf Biograd. De honderden eilanden, ontelbare baaitjes, leuke dorpjes en gezellige stadjes maken dit gebied tot een geweldig zeilgebied en biedt voldoende mogelijkheden om het echte Kroatië te ontdekken. Beiden routes vertrekken vanaf het dorpje Biograd. Vertrekken vanaf een andere haven? Geen probleem. Onze flottielje leider ter plaatse zal u de eerste ochtend telefonisch bijstaan en later op de dag zult u zich bij de groep kunnen voegen. Er worden twee routes gevaren. De eilanden route, deze vaart voornamelijk door en langs de Kornati eilanden. En de Watervallen route, tijdens deze route is er de mogelijkheid om de Krkra watervallen te bezoeken. Beide routes zijn gevarieerde routes voor elk wat wils. De gemiddelde dag afstand is 20 mijl.

Even voorstellen
Nieuw deze zomer zijn de flottielje leiders Frederic en Françoise. Beiden studenten uit Utrecht, beide een passie voor watersport. Vorig jaar heeft Frederic de vuurproef met verve doorstaan en hij zal komend jaar met zijn vriendin vijf weken lang de flottieljes vanaf Biograd leiden. Frederic studeert bedrijfskunde in Utrecht en naast zijn studie doet hij van alles dat met watersport te maken heeft. Van schipper bij het plaatselijke sloepverhuur bedrijf, tot het helpen bij de verkoop van jachten via een online jachtmakelaar, Frederic is altijd bezig met bootjes. Het is dan ook niet verassend dat Frederic en Françoise elkaar kennen via de studenten roeivereniging. Lijkt het u leuk om met hen mee te varen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan!

frederic en francoise

Weken:

12 – 17 juli Watervallen route
17 – 25 juli Eilanden route: veel kinderen
25 – 1 augustus Watervallen route: veel kinderen
1 – 8 augustus Eilanden route: veel kinderen
8 – 15 Watervallen route

Gratis offerte aanvragen

Meezeildeal Kroatië Noord; € 595,- ipv € 695,- per persoon op basis van 2 personen per hut.

Alleen nog de volgende weken beschikbaarheid meezeilen Kroatië Noord;
11-7 tm 18-7; 1 persoon,
18-7 tm 25-7; 4 personen
25-7 tm 1-8; Volgeboekt
1-8 tm 8-8; 2 personen
8-8 tm 15-8; Volgeboekt

Gratis offerte aanvragen

Kroatie Zuid

Deze flottielje zal vertrekken vanaf de nabij gelegen havens in en rondom de mooie stad Split. De stad Split kent, netzoals veel andere grote steden langs de kust van Kroatie, veel invloeden van de Venitieanen die deze stad lang hebben geregeerd. De stad is absoluut een bezoekje waard en echt een perfect vertrek punt om de vakantie mee te beginnen! Vanaf Split wordt er twee weken gevaren. Zowel een een- als een tweeweekse tocht is mogelijk! Deze route zal een aantal bekende eilanden bezoeken, zoals het jetset Eiland Hvar en het lang voor toeristen afgesloten eiland Vis.

Even voorstellen
Wie ooit vanuit Split met onze flottielje op pad was kent ze; Paul en Maja. Dit jaar gaan ze alweer voor het 4e jaar de flottielje vanuit Split e.o. begeleiden.
Paul is in het dagelijks leven werkzaam in de wintersport branch, vroeger als skileraar en nu na afronding van zijn rechtenstudie als medewerker van de grootste aanbieder van ski vakanties. 
Maja, wiens roots in Kroatië liggen, werkt voor de overheid in Amsterdam. Dat ze van huis uit de Kroatische taal beheerst is haar en de flottielje de afgelopen jaren vaak van pas gekomen. “Altijd grappig om te horen hoe men met elkaar overleg voert en argumenten overweegt als men nog niet weet dat je de taal beheerst” zegt Maja.
 We kunnen ons er iets bij voorstellen :-)
 Dit jaar varen ze weer in het Zuiden van Kroatië. Zeil je mee?

Paul en Maja

 Weken:

18 – 25 juli: 1 of 2 weken
25 juli – 1 augustus: 1 week

Gratis offerte aanvragen

Meezeildeal Kroatië Zuid; € 595,- ipv € 695,- per persoon op basis van 2 personen per hut.

Nog plek voor 4 personen.

Gratis offerte aanvragen

Griekenland

Sinds enkele jaren biedt Euro-yachtcharter flottieljes aan vanuit Griekenland. Hierbij werken wij samen met vertrouwde partners die het gebied goed kennen. Door de overweldigende vraag hebben wij besloten dit jaar ook zelf flottieljes aan te bieden. Voor de klanten die wel eens meegevaren zijn vanaf Kroatië noord zal de flottielje leider een bekend gezicht zijn! De Griekenland flottieljes vertrekken vanaf Athene en Lefkas.

Even voorstellen
Wieland is Wieland!, als sinds 2009 jaarlijks voor Euro-Yachtcharter op pad.
Dit jaar met Sofia die het vaargebied rondom Athene wel kan dromen.

Wieland

Weken

Athene

1/8 – 15/8: 2 weken, veel kinderen

Gratis offerte aanvragen

Meezeildeal Griekenland; € 625,- ipv € 695,- per persoon op basis van 2 personen per hut.

Nog plek voor 2 personen.

Gratis offerte aanvragen

Italië

In Italië bieden wij middels een partner organisatie twee weken een flottielje aan. De eerste week vanuit Salerno welke ook zal eindigen in Salerno. De tweede week is een one-way van Salerno naar Tropea. Deze reis kan ook twee weken achterelkaar gevaren worden!

Kenmerken; Voor veel van onze klanten is het vaargebied vergelijkbaar met dat in Kroatië, met name klimatologisch. Het gebied is enorm rijk aan cultuur en historisch erfgoed. Nadeel is dat er slechts een beperkt aantal plaatsen en jachten beschikbaar zijn voor deze tocht. Hier luidt dan ook het advies; wees er tijdig bij!

Weken:

11 – 18 juni Salerno – Salerno
18 – 1 augustus Salerno – Tropea

Gratis offerte aanvragen

Meivakantie weken

Buiten het hoogseizoen zeilen heeft een aantal voordelen. De jachthavens zijn nog vrij rustig, de prijzen van jachten zijn laag en de keuze is erg ruim. Daarnaast is het minder heet ten opzichte van de zomervakantie, wat voor sommige van onze klanten als erg prettig wordt ervaren.

Kroatië:

25/4 – 2/5: 1 week, Eilanden route

Gratis offerte aanvragen

Meezeilen

Op de boot van de flottielje leider worden de hutten los of per persoon verhuurd. Dit biedt mogelijkheden voor klanten die graag op zeilvakantie willen, maar niet in hun eentje een boot willen huren of daar nog net te weinig zeilervaring voor hebben. De aanvragen lopen gestaag binnen, dus wees er snel bij!

Gratis offerte aanvragen

Column 
Dolfijnen.

Plots wordt er door iemand aan boord ‘dolfijnen’ geroepen, wat altijd weer tot vreugdevolle opwinding leidt. Deze sympathieke hartenbrekers vallen in de onderorde van tandwalvissen (Odontoceti), die weer gerangschikt zijn in verschillende familiesoorten. De familie die je in de Middellandse Zee het meeste tegenkomt zijn zeedolfijnen die weer onderverdeeld zijn in ruim 30 verschillende soorten waarvan de tuimelaar voor ons de bekendste is. Als deze zwemkunstenaars volwassen zijn, kunnen ze 3 meter lang worden en een gewicht van 300 kilo bereiken. De onderkant van een tuimelaar is wit en de bovenkant grijs. Vanuit de diepte zijn ze voor vijanden, vanwege de witte buik, moeilijker waar te nemen tegen het licht. Met een grijze bovenkant steken ze niet zo tegen hun onderliggende omgeving af. De glimlachers hebben 80 tot 100 scherpe tanden, een rugvin (voor balans), een staartvin (om snelheid te maken) en twee borstvinnen (om mee te sturen) waarmee ze met een kruissnelheid van ongeveer 10 km de dag doorbrengen. Als ze een sprintje trekken, kunnen ze een snelheid van zo’n 40 km per uur bereiken. Via het blaasgat op het hoofd halen deze zwematleten (circa 8 à 15 keer per minuut) duidelijk hoorbaar adem boven water en kunnen dan, tijdens een duik, 15 minuten onder water blijven. Dankzij een aanpassing in het gezichtsvermogen kunnen deze intelligente dieren zowel boven als onder water goed zien. Ze kunnen namelijk, zonder last te hebben van de breking van het licht, door het wateroppervlak kijken. Onderling lichaamscontact vormt een belangrijk deel van de communicatie. Sociaal als ze zijn, leven ze samen met een aantal soortgenoten in een groepje en al spelend sluiten groepen zich gemakkelijk bij elkaar aan om een kudde te vormen. Onschuldig stoeiend brengen ze elkaar dan ravottend krasbeschadigingen toe in de huid. Rafels bij de staart, borstvinnen en rugvin zijn zodoende een normaal verschijnsel. De onvermoeibare pretmakers kunnen niet ruiken, maar beschikken wel over uitstekende gehoor- en smaakzintuigen. Voorts beschikken ze over ‘sonar’ waarmee ze ‘klikken’ (via luchtzakken in het hoofd) in een gerichte bundel wegsturen. Weerkaatste signalen, met een reikwijdte van circa 100 meter, worden door de onderkaak opgevangen en via het middenoor door de hersenen geïnterpreteerd. Ze gebruiken de sonar in ondiep of troebel water en kunnen dit zintuig zowel harder en zachter als aan- en uitzetten. Omdat ze niet eindeloos onder water kunnen blijven, slapen ze tijdens korte rustperiodes waarbij de hersenhelften beurtelings slapen. Je kunt dit herkennen aan het rustige zwemmen of het dobberen nabij het wateroppervlak. Vaak zijn de ogen dan half gesloten of hebben ze een oog dicht en een oog open.
Maar in de wrede onderwaterjungle is ‘eten of gegeten worden’ het lot van de in het wild levende tuimelaardolfijn. Om in vorm te blijven verorberen ze per dag 6 tot 8 kilo vis en inktvis, terwijl orka’s en haaien weer rovend loeren op een goed uitziende dolfijn.
Jongen van een tuimelaar worden na een draagtijd van 12 maanden geboren. Ze zijn bijna 1 meter lang, wegen tussen de 15 en 20 kilo en flankeren moeder de eerste dagen in haar slipstream. Na een aantal dagen zal de moeder voorzichtig toelaten dat andere dieren dichterbij komen waarna ook ‘tantes’ het jong in de slipstream mogen meenemen. Met een beetje geluk kan een tuimelaar 40 à 45 jaar oud worden.

Uit “Chartergids Wereldwijd” van auteur Ben Brunet de Rochebrune.