Zeilen Kroatië ervaringen

Zeilen Kroatië ervaringen met catamaran, flottielje en zeilen Kroatië met schipper

Zeilen Kroatië ervaringen met catamaran, flottielje en zeilen Kroatië met schipper

Beleef een onvergetelijke zeilervaringen in Kroatië

Kroatië is een land waar veel belang wordt gehecht aan sportactiviteiten. Zowel mannen als vrouwen zijn betrokken bij verschillende sportactiviteiten. Sportactiviteiten zijn beroemd van grotere plaatsen tot dorpen en steden. Populaire sporten van Kroatië zijn: fietsen, duiken, voetbal, zeilen, waterpolo, zwemmen, wandelen, windsurfen.
Tegenwoordig zijn toeristen meer geïnteresseerd in sportactiviteiten in plaats van twee weken lang op het strand te liggen. Toeristen kunnen genieten van een mountainbikeparcours rond het kleine eiland Mljet. Het zal hun moed testen met uitdagende heuvels voordat ze worden beloond met een afdaling in prachtige meren. Voor liefhebbers van duiken en zeilen is de Kroatische Adriatische Zee een aantrekkelijke bestemming met haar wonderschone onderwaterwereld.

Voor visliefhebbers zijn er verschillende locaties om te vissen en de vissen variëren van klein tot groot. De vissoorten in de Adriatische Zee zijn talrijk. Er is speciale viskwekerij van zeebaars, dorade en tonijn ontwikkeld in Ston en op het eiland Brac in de buurt van Split.

De traditie van het waterpolo in Kroatië stamt uit de late jaren 1920. Het werd voor het eerst gestart in de stad Korcula. Het werd de prestigieuze sport van de bevoorrechte middenklasse van Korcula. Wedstrijden werden gehouden in het oosten van Korcula, wat geschikt was omdat het beschut was tegen winden uit het westen.
Begin jaren tachtig werd windsurfen in Kroatië de concurrentiesport binnen de Croatia Sailing Association. De Kroatische windsurfcup en het Kroatisch windsurfkampioenschap worden elk jaar georganiseerd en er zijn ongeveer 12 windsurfclubs in Kroatië. Voor windsurfers is Kroatië de afgelopen jaren een populaire bestemming geworden. Twee meest bekende plekken voor windsurfen zijn Bol op het eiland Brac en Viganj op het schiereiland Peljesac. Tegenwoordig is ook een nieuwe populaire windsport kitesurfen. Het wordt breed geaccepteerd en er zijn steeds meer scholen die kitesurfen in Kroatië leren.

Voetbal in Kroatië staat bekend als “nogomet”. Het is de meest populaire teamsport in Kroatië. Tot nu toe zijn de twee populairste clubs in het land rivaliserende clubs Hajduk uit Split en Dinamo uit Zagreb. In de jaren 1990 werd Kroatië onafhankelijk erkend door de bestuursorganen van voetbal FIFA en UEFA.
Watersporten in Kroatië zijn erg populair. Raften op de rivieren van Kroatië is een prachtige manier om de schoonheid van de natuur te ervaren en om dichtbij de natuur te zijn. Weelderige bossen en bergen grenzen aan de binnenrivieren. De moeilijkheidsgraad voor de meeste rivieren is 3 maar stijgt tot graad 4 op de Dobra en Una rivieren. Enkele populaire rivieren om te raften zijn: de Cetina-rivier, de Kupa-rivier, de Dobra-rivier, de Mreznica-rivier en de Korana-rivier.

Duiken en zeilen zijn andere populaire sporten in Kroatië. Kroatië biedt tal van duiklocaties, variërend van onderwatermuren, scheepswrakken, onderwatergrotten en veel zeeleven.

Tussen de Kroatische kust, zijn onderwaterleven, nationale parken, bergachtige binnen rivieren en bossen, biedt Kroatië een schat aan extreme sporten. Het varieert van fietsen, duiken, wandelen, zeilen, rotsklimmen, kitesurfen en de meest populaire windsurfen dus, waardoor avontuurlijke sporten in Kroatië populair worden.
Kroatië is een leuke plek voor liefhebbers van extreme sporten. In Kroatië is er volop gelegenheid voor hoogspringen en natuurparken voor gratis mountainbike rijplezier! Sljeme is een populaire plek om te skiën in Zagreb. Het is de thuisbasis voor de wereldbekerwedstrijden voor skiën. Velika is een beroemde plaats voor snowboarden. Kroatische bergen maken een enorme indruk op de toeristen met hun grootte en nodigt uit voor spannende ervaringen. Het geeft de toeristen een gevoel van grote sneeuwrijke vakantie.

Zeilen Kroatië ervaringen

Voor toeristen is Kroatië een plaats die tijd vereist om te genieten van de tijdloze romantiek van de Adriatische Zee en de schoonheid van de natuur. Omdat het vol zit met opmerkelijke nationale parken en lokale steden, is het een complete magische ervaring om in Kroatië te zijn. Men kan proeven van verschillende sportieve activiteiten die een gedenkwaardige uitdrukking op de geest hebben. Voor meer informatie over zeilen Kroatië ervaringen bel +31-436090577