Zeilvakanties middellandse zee

Zeilvakanties middellandse zee en ontdek de Dalmatische kust in Kroatië

Zeilvakanties middellandse zee

De 1.000+ eilanden van de beroemde Dalmatische kust van Kroatië bieden het perfecte speelveld om relaxed te cruisen en eilandhoppen in de kalme, heldere wateren van de Adriatische Zee. Ervaren zeilers kunnen genieten van langere afstanden op de open oceaan en deelnemen aan regatta’s en andere evenementen. De incidenteel sterke mistral wind biedt meer uitdagende omstandigheden voor degenen die meer van het actievolle zeilen genieten.
Een Kroatische zeilvakantie aan de middellandse zee stelt u in staat om een mediterraan paradijs van turquoise zeeën, rustige, kleurrijke eilanden en pittoreske havenstadjes doordrenkt van geschiedenis, heerlijke verse zeevruchten en vriendelijke, gastvrije locals te ervaren. Ongerepte baaien en dramatische watervallen, oude forten en weelderige, groene bossen liggen allemaal op de loer langs de beroemde Dalmatische kust van het land.
Zeil langs de zonnigste kustlijn van Europa en stop om de hotspot van geschiedenis, cultuur en gastronomie te omarmen. Ga naar Kroatië om te genieten van het warme weer en de frisse bries.

Onze charter mogelijkheden
Bareboat zeilvakantie in Kroatië
Als u in het bezit bent van de vereiste vaarbewijzen, hebt u de vrijheid om de adembenemende kustlijn van het land in je eigen tempo en volgens je eigen planning te verkennen.

Flottielje Kroatië

Flottielje vakanties in Kroatië
Doe mee aan een Kroatische flottielje-vakantie en maak nieuwe, duurzame vriendschappen terwijl je de spectaculaire kustlijn van de regio leert kennen met een groep mede-mediterrane ontdekkingsreizigers.

Zeilen Kroatië met schipper

  • Kroatisch jachtcharter met schipper

Ontspan en geniet van het landschap tijdens een Kroatische zeilvakantie met schipper en geniet van de bezienswaardigheden, geluiden, smaken en geuren van deze prachtige kuststaat vanuit de luxe van uw eigen privéjacht.

Verken Kroatië

  • Maritieme geschiedenis

De oceaan speelt een sleutelrol in de Kroatische levensstijl en cultuur. Historisch gezien een land van strategisch belang, heeft Kroatië imperiums zien komen en gaan en militaire zorgen bepalen het landschap. Vaar langs de Dalmatische kust en laat je verrassen door oude forten en kastelen, voormalige Romeinse paleizen en middeleeuwse steden die talloze verhalen te vertellen hebben.

Zeilvakanties middellandse zee

Bezoek het historische Dubrovnik – een van ‘s werelds tien best bewaarde middeleeuwse ommuurde steden – of dineer in afgelegen vissersdorpjes waar het tempo van het leven eeuwenlang onveranderd is gebleven. Verken de oude ruïnes van het paleis van Diocletianus in Split, nu de thuisbasis van de inwoners van Split, en eiland hop je een weg door een netwerk van ongerepte nationale parken vol met dieren in het wild.

Dalmatische hoogtepunten
De Kroatische kustkeuken biedt uitstekende verse zeevruchten, waaronder de beroemde oesters van Ston, heerlijke inktvis, tonijn en garnalen. Sterk beïnvloed door de Italiaanse keuken, is de Kroatische keuken een unieke combinatie van Slavische en mediterrane eetculturen die varieert van regio tot regio.

De Dalmatische kust een toevluchtsoord voor zowel toeristen als wandelaars, met de vele nationale parken van het land die prachtige landschappen en een overvloed aan flora en fauna bieden. De Kroatische kustplaatsen zijn vol van de unieke cultuur en geschiedenis van het land en bezoekers kunnen met een klein stukje Kroatië vertrekken in de vorm van lavendel en rozemarijnhoning en essentiële oliën. Zeilvakanties middellandse zee? Bel +31-436090577