Catamaran Kroatië huren

Catamaran Kroatië huren en geniet van rustige vakantie ervaringen!

Catamaran Kroatië huren

Catamaran Kroatië huren?

De ideale bestemming om een ​​Catamaran te huren in kalm water. Kroatië is een natuurlijk museum omgeven door rotsen, kliffen en forten. De milde temperaturen en kalme wateren van de Adriatische Zee maken deze bestemming beroemd vanwege de therapeutische voordelen.

Dit alles creëert de ideale achtergrond om een ​​Catamarant te huren en een rustige vakantie aan zee door te brengen om enkele van de duizenden eilanden met uw familie of vrienden te ontdekken. Ze omvatten de Dalmatische eilanden, een van de meest geliefde routes onder zeilers die verliefd zijn geworden op Kroatië.

Catamaran Kroatië huren in Kroatië, wat is daar te doen?

Recreatieve mogelijkheden in Kroatië zijn eindeloos vanwege de diversiteit van de landschappen. Bovendien werkt de Kroatische overheid aan de omvorming van het land tot een belangrijke toeristische bestemming, zodat bezoekers een zeer goede behandeling krijgen.

De geschiedenis heeft duizenden plaatsen in Kroatië nagelaten om te bezoeken. Dubrovnik is misschien een van de meest bekende voor de ommuurde stad Ragusa, waar de structuren van de twaalfde eeuw bewaard zijn gebleven. Natuurlijk is er een reden waarom Dubrovnik bekend staat als de Parel van de Adriatische Zee. Split is ook een zeer aantrekkelijke stad dankzij de monumenten, zoals het paleis van Diocletianus of de middeleeuwse stad.

Als u kiest voor catamaran Kroatië huren, zijn de alternatieven die de zee biedt gevarieerd. U kunt genieten van zeilen langs de rand van de kosten van de duizend eilanden en eilandjes die dit land heeft. Bovendien zijn de wateren van de Adriatische Zee rijk aan zeeleven, dus dit is een goede plek om te snorkelen of duiken. Regatta’s zijn daar ook populair.

Kroatische stranden
Kroatische stranden zijn een van de populairste bestemmingen die Europeanen hebben gekozen. Ze zijn zeer goed onderhouden en veel van hen zijn onbedorven en onontdekt. Of u nu de voorkeur geeft aan lange witte zandstranden of als u geniet van rustige baaien, hier zijn enkele van de beste van dit Adriatische land.

– Zlatni Rat
Het strand van Zlatni Rat ligt in Bol, op het eiland Brac, en is een van de meest gefotografeerde van de Adriatische Zee. Het staat bekend om het stuk zand dat de zee in gaat en om het contrast tussen de groene vegetatie, de witte stenen en het blauwe water.

– Sakarun
Sakarun is een van de rustigste stranden van het land. Het ligt op het eiland Dugi Otok, voor de kust van Zadar. Het heeft een uitstekende toegang vanuit de zee, en is ideaal om het te bereiken door te profiteren van bootverhuur in Kroatië. Het gouden zand en het heldere blauwe water maken het een idyllische en rustige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

– Zrće
Op het eiland Pag is het Zrće-strand erg groot en er worden muziekfestivals gehouden en het is vrij druk in de zomer.

– Zelena Punta
Als u op zoek bent naar een wilder strand, heeft Kukljica op het eiland Ugljan een van de beste stranden. In Zelena Punta of Cape Green raken de dennen de zee en nemen de wateren alle kleuren van de weerspiegeling van het meest authentieke mediterrane landschap.

– Batalo
Op het eilandje Proizd, ten noorden van het eiland Korcula, is Batalo een van de mooiste stranden van de Adriatische Zee. Het is alleen bereikbaar over zee, dus bootverhuur in Kroatië is een van de beste opties om te genieten van de rust en het onovertroffen uitzicht aan de horizon.

Wat te eten in Kroatië?
Kroatische gastronomie heeft Italiaanse, Slavische en Turkse invloeden, maar ook van de rest van de Middellandse Zee. Dit is de manier om een ​​mix van smaken te verkrijgen die het uniek maakt. Producten uit de zee zijn essentieel in de Kroatische keuken en vis en zeevruchten die in het water worden gevangen, zijn van uitstekende kwaliteit.

Het vlees is ook erg populair als onderdeel van het Kroatische dieet. Gerechten van gebraden kip, varkensvlees of lamsvlees zijn erg lekker. En ook vallen worstjes zoals cevapi of kulen op.

Weer en navigatie in Kroatië

– Vaarseizoen
Het vaarseizoen in Kroatië duurt van mei tot oktober, samenvallend met het beste weer in de Middellandse Zee en met Europese feestdagen.

– Temperatuur
De temperaturen in Kroatië variëren afhankelijk van het gebied, maar meestal geniet het maritieme deel van het land van de voordelen van het mediterrane klimaat. In de kuststeden liggen de gemiddelde zomertemperaturen tussen de 20 en 27 graden Celsius, maar de hogere waarden kunnen rond de 35⁰ liggen. In de winter zijn de gemiddelden ongeveer 6 of 7 graden, en de lente en de herfst zijn erg leuk.

– Regenval
De herfst is het meest regenachtige seizoen in Kroatië en in het kustgebied kan er meer dan 15 dagen regen per maand zijn. In de zomer is er echter vrijwel geen regen, met een gemiddelde van vier dagen regen in juli en drie in augustus. Er is maximaal 13 uur dagelijkse zon gedurende deze maanden en de navigatie onder deze omstandigheden is zeer aangenaam.

– Zeetemperatuur
De zeetemperatuur in Kroatië is meestal hoger dan 20 graden in elke maand van het vaarseizoen, tussen mei en oktober. De maand met het warmere water is augustus, wanneer het gemiddelde rond de 25 graden is. De watertemperatuur in de winter ligt rond de 14 graden Celsius.

– Wind
De meest voorkomende zomerwind is de Mistral. Het is een wind die uit het noordwesten waait, matige intensiteit, en helpt om herlijk te zeilen om een Catamaran in Kroatië te huren.