fbpx

Flottielje zeilen

Flottielje zeilen Kroatië ervaringen voor iedereen

Flottielje zeilen Kroatië ervaringenFlottielje zeilen Kroatië ervaringen biedt een breed scala aan zeilervaringen voor alle leeftijden, nationaliteiten en reissoorten. Alles, van feesten op ons flottielje zeilen in Kroatië ontspannen en tot rust komen met vrienden en familie, of zelfs iets voor de goed doorgewinterde schippers met de optie om uw eigen bareboatcharter te huren – we hebben iets voor u.

We zouden het je vergeven als je denkt dat Kroatië, een land dat gezegend is met een van de mooiste zeeën ter wereld, slechts een kustbestemming was. In het binnenland heeft Kroatië echter uitgestrekte groene bossen, adembenemende bergen en prachtige watervallen die elk jaar duizenden toeristen aantrekken. Als je meer van de natuurlijke schoonheid van Kroatië wilt ontdekken, blijf dan lezen en ontdek de 5 mooiste watervallen van Kroatië!

Flottielje zeilen Kroatië ervaringen met Skradinski Buk dat ligt in het nationaal park Krka en is vandaag de dag een van de werelderfgoederen van UNESCO. Het is de grootste waterval in de rivier de Krka en is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Kroatië. Buk vertaalt zich direct naar cascade in het Kroatisch en de waterval heeft de toepasselijke naam met zijn reeks van 17 treden over een afstand van 800 meter. De zomer is een geweldige tijd om de waterval te bezoeken, want u kunt ontspannen en zwemmen in het verfrissende water van de meren.

Roški slap bevindt zich ook in het nationale park Krka en is 36 kilometer stroomafwaarts van de hoofdbron van de rivier te vinden. Boven de waterval vindt u een prachtige natuurlijke omgeving en een grot die perfect is om te verkennen. Roški Slap is ook bekend om zijn vele watermolens, die tegenwoordig dienen als winkels waar u unieke souvenirs en geschenken kunt vinden. Hoewel Roški Slap slechts een boottocht verwijderd is van de ‘zusters’ waterval Skradinski Buk, bezoeken toeristen gewoonlijk Skradinski Buk omdat het dichter bij de ingang van het Nationaal Park ligt. Onze beste aanbeveling als je een dag in het Nationaal Park hebt, is om ze allebei te bekijken!

Flottielje zeilen Kroatië ervaringen met het grootste Nationale Park in Kroatië (296,85 vierkante kilometer), is Plitvicemeren ook een UNESCO-werelderfgoed. Vanaf het moment dat u naar de watervallen kijkt, zult u versteld staan ​​van de veranderende kleur van het water. Dankzij mineralen en de hoeveelheid zonlicht gedurende de dag glanst het water van azuurblauw tot groen, grijs en blauw. Plitvicemeren is de thuisbasis van niet alleen een van de mooiste watervallen in Kroatië, maar ook grotten, bossen, weiden, beken, rivieren en unieke flora en fauna.

Er zijn 16 meren in totaal die zich uitstrekken over een gebied van 8 kilometer. Een van die 16 meren is de Grote Waterval – de hoogste waterval in Kroatië en een deel van de Lagere Meren van het Nationaal Park Plitvicemeren. Een waterval zo indrukwekkend als de Grote Waterval maakt het bezoeken van de Plitvicemeren een echt unieke ervaring.

Op weg naar de Adriatische kust zult u hoogstwaarschijnlijk Rastoke passeren. Rastoke is een kleine, maar mooie plaats nabij de stad Slunj, op ongeveer 280 kilometer van Split, waar de rivieren Slunjčica en Korana elkaar ontmoeten. Het mooiste van deze waterval is wanneer de Slunjčica-rivier de Korana-rivier in stroomt en tientallen kleine meren, stroomversnellingen en watervallen creëert. Rastoke is ook een plek waar u deze fascinerende watervallen kunt zien die oude korenmolens aanschakelen in de buurt – waterkracht op zijn best! Als u op zoek bent naar het beste uitzicht op de kamer, zorg er dan voor dat u privéaccommodatie huurt die uitkijkt over de watervallen!