Vaarvakantie Kroatië met schipper

Vaarvakantie Kroatië met schipper op de Dalmatische kust

Een boot charteren om over de Dalmatische kust te varen, waar schilderachtige eilanden slechts een paar uur varen en beschermde havens welkom zijn voor nachtboten is waarschijnlijk de gemakkelijkste en beste manier om de schoonheid van de Adriatische Zee van dichtbij te ervaren en om anders ontoegankelijke eilanden, baaien te verkennen en dorpen. Dit was een van onze beste familievakanties ooit!

We zijn begonnen in Dubrovnik en varen richting Split, met de nadruk op de zuid-Dalmatische kust, die enkele van de meest spectaculaire beboste eilanden en warme kristalheldere wateren heeft. De vele eilanden die we passeerden – Lopud, Mljet, Korcula, Vis, Hvar en Brac – slechts een paar van de meer dan 1100 eilanden gevonden langs de Kroatische kust, waren schilderachtig, met witte kalksteen beladen en met dennen bedekt. We verankerd in prachtige baaien van vissersdorpjes, waar we ontspannen en zwommen, genoten van een spectaculair uitzicht, aan wal avonturen en geweldige zeevruchten.

Op het eiland Mljet namen we een uitstapje, een van de hoogtepunten van ons avontuur, naar het schilderachtige Mljet National Park, waar we op fietsen stapten en fietsten rond Veliko Jezero, het zoutwatermeer met een opmerkelijk 12e-eeuws benedictijns klooster op een eilandje in het centrum van het meer.

We naderden Korcula in de vroege ochtend, waar we een van de beste fotomomenten in heel Kroatië hadden – de vroege ochtendzon die scheen op het oranjegele oker van de stenen muren, torens en pannendaken van de oude stad diende om een ​​geweldige kunstenaar te creëren ‘portret. Deze ommuurde voetgangersstad is een verrukking, vol met architectonische schatten en het middelpunt, de prachtige 13e eeuwse kathedraal van St. Mark.

We verankerden die avond in het mooie kleine vissersdorpje Komiza, op het eiland Vis. De kade omzoomd met restaurants wenkte ons uitnodigend. Hier beklimmen de straten zachtjes de heuvels in kleine woonwijken waarvan de huizen ommuurde tuinen omringen waar fruitbomen in overvloed zijn. Hoog boven het dorp verlicht een formidabel kasteel de nachtelijke hemel en geeft het een sprookjesachtige uitstraling aan een al betoverende stad. Een kleine bootexcursie de volgende dag bracht ons naar het nabijgelegen eiland Bisevo, de thuisbasis van de Blue Grotto, met zijn verbazingwekkende kobaltblauwe wateren.

In noordelijke richting meren we aan in StariGrad, ooit bekend als Pharos en de oudste nederzetting op het eiland Hvar. Eindeloze lavendelvelden en wijngaarden bedekken dit prachtige eiland en Hvar stad is niet te missen! Op weg naar Split, onze laatste stop was het eiland Brac, waar we voor anker gingen in de haven van Supetar, een klein, vredig dorp dat de authentieke, hoogwaardige stenen tentoonstelt die worden gebruikt voor vele beeldhouwwerken en in het gebouw van het With House. Dit was de ideale afsluiter voor een perfect zeilavontuur.

Onze zeiltocht aan de Dalmatische kust was het hoogtepunt van onze reis naar Kroatië – een zeilparadijs van turquoise wateren, veilige havens, verborgen baaien en zwemgaten, tal van avonturen aan wal, en een van de beste familiebestemmingen!

Sylvia is een reisadviseur, planner en manager die unieke interculturele avonturen voor gezinnen creëert en graag informatie, tips en persoonlijke ervaringen verstrekt, vooral gerelateerd aan avontuurlijke familiereizen.

Vaarvakantie Kroatië met schipper

Het maakt niet uit welk type charter je kiest, Kroatië nodigt je uit voor een onvergetelijk zeil- of zeilavontuur! Meer weten over de ideale vaarvakantie Kroatië? Bel +31-436090577

Lees meer over Vaarvakantie Kroatië

flottielje Kroatië
zeilen Kroatië met schipper
vaarvakantie Kroatië
zeilen Kroatië flottielje
zeilboot Kroatië
bootverhuur Kroatië
Kroatië zeilvakantie
huur zeilboot Kroatië
huur zeiljacht Kroatië
boothuur Kroatië
zeilen Kroatië ervaringen
catamaran Kroatië
jachtverhuur Kroatië
flottielje zeilen Kroatië
zeilvakanties middellandse zee